İŞ BAŞI Eğitim Programından 212 Üniversite Öğrencisi yararlanacak

6 Mayıs 2021 16:30

Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Höke, kurumlarının yanı sıra ISUBÜ, ITSO, Isparta Organize Sanayi ve Deri Organize Sanayi işbirliği ile geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile toplam 212 Üniversite Öğrencisinin istihdam edileceğini söyledi.

Söz konusu protokol çerçevesinde şuana kadar kendilerine 39 işyeri ve 76 meslek dalında öğrenci istihdamı talebi ulaştığını ifade eden Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Höke, yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantımızı geçtiğimiz hafta içerisinde Valilik Göl Toplantı Salonunda Sayın Valimizin başkanlığında gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda ayrıca, Kurumumuzun yani Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün yanı sıra Isparta Süleyman Demirel OSB Başkanlığı, Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB Başkanlığı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliğinde yürütülmesine dair usul ve esasları kapsayan bir protokol imzalandı.

Bu Protokol ile Müdürlüğümüz tarafından, mesleki bilgisi bulunan kişilerin, özel sektör işyerlerinde tecrübe kazanmalarına yönelik olarak yürütülen İşbaşı Eğitim Programlarından; İşyeri Eğitimi aşamasına gelmiş Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerinin en üst düzey ve oranda yararlanmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca; Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya geçirme fırsatını destekliyoruz. İş Kulübü eğitimleri ile iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi hazırlığı ve mülakat teknikleri ile iş bulmalarını kolaylaştırıyoruz. Program sonunda deneyim belgesi vereceğiz.

Program süresince asgari ücretin 2/3’ü tutarında (yaklaşık 2000) cep harçlığı ödeyeceğiz. İş kazası meslek hastalığı sigorta primlerini ödeyip (öğrenciler stajyer statüsünden İŞKUR programı katılımcısı statüsüne geçtiklerinden) aynı zamanda program boyunca işverenlerin ödeyeceği staj ücretlerini karşılamış olacağız.

İşverenlerimize ihtiyaç duydukları alanlarda gerekli eğitimi almış kişileri mali yük getirmeden kendi şirket kültürlerine göre yetiştirme ve program sonunda katılımcılar arasından seçerek istihdam imkânı vereceğiz. Programımızın bu katkılarından dolayı daha fazla işverenin öğrenci almasını bekliyoruz.

Üniversitemizden mezun eğitimli işgücünün bu programlarla ilimizde istihdamına vesile olup ilimiz işgücü niteliğinin artmasına, eğitimli ve nitelikli işgücü istihdamı ile şirket verimliliğinin artmasını il ekonomisinin güçlenmesini hedeflemekteyiz.

Söz konusu protokol çerçevesinde şuana kadar kendilerine 39 işyeri ve 76 meslek dalında öğrenci istihdamı talebi aldık” dedi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1406 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...