GÜL HASAT SEZONU BAŞLIYOR

6 Mayıs 2021 16:32

Türkiye’nin gül bahçesi  Isparta'da, her yıl Mayısta başlayıp, Haziran sonuna kadar devam eden hasat sezonu başladı.

Her yıl gül rekoltesinin 10- 12 ton olduğu kentte bu sene don riski yaşanmadı ancak yağışın az olması nedeniyle hasadın biraz gecikmeli başlaması bekleniyor.

Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, iklimsel olarak hasadın biraz geç kalacağını belirterek, "Bu hafta alt kesimlerde gül hasat sezonu yavaş yavaş başlar. Haziranda ise yoğunluk yaşanır. Temmuzun ilk haftasına kadar devam eder" dedi.

Gül bahçelerinde her gün 05.00 ile 11.00 saatleri arasında gül çiçeğinin toplandığını, toplanan gül çiçeklerinin vakit kaybedilmeden gül yağı fabrikalarına teslim edildiğini belirten Belediye Başkanı Kutsal, , "Tarım işçilerimizin gelmeleri için planlama yapıyoruz. Yağış olmadığı için gül hasat sezonunda sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyoruz. Pandemi nedeniyle gül yağının dış ihracatı yok. Geçen yıl da ihracatta sıkıntı yaşadık. Stoklarda halen gül yağı var. Bu üreticiye olumsuz yansıyor. Koronavirüsten kurtulup ihracatımıza devam etmek istiyoruz. İnşallah sezonumuz bereketli geçer. Çiftçimizde emeğinin karşılığını alır" dedi.

Pandemi koşullarındaki önlemlerden de bahseden Başkan Kutsal, "Turizm acenteleri tarafından gül bahçelerine yerli ve yabancı turist ziyareti gerçekleştirildiği takdirde biz de pandemi önlemlerimizi alıyoruz. Gülbirlik ve biz Belediye olarak ziyaret edilebilecek bahçeleri ve fabrikaları gösteriyor, gül yağı fabrikamızda önlemlerimizi alıyor. Tüm bunları yaparken maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek yapıyoruz" dedi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...