“BU KREDİYİ ÇOK İHTİYAÇ OLURSA KULLANACAĞIZ”

26 Mayıs 2021 15:45

Isparta Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Atık Su Arıtma Tesisi Rehabilitasyon işi ile ilgili olarak rakam belli olmamakla birlikte İller Bankasından borçlanma yetkisi verdi. Başkan Başdeğirmen, bu kredi yetkisini ihtiyaç olması halinde kullanacağını söyledi.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün yapılan Mayıs ayı son olağan toplantısında borçlanma konusu görüşülerek karara bağlandı.

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleşen ve saat 14.30’da başlayan toplantının dördüncü gündem maddesinde yer alan konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Başkan Büyükçulcu raporda; “İller Bankası A.Ş.’nin Belediyemiz Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü Atık Su Arıtma Tesisleri Rehabilitasyon işi ile ilgili İLBANK tarafından kredi kullanılması için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur. Yüce Meclisimizin takdirlerine ve tasviplerine arz olunur” dedi.

Daha sonra, meclis üyelerinin onayına sunulan rapor oy birliği ile kabul edildi. Böylece, Başkan Başdeğirmen Atık Su Tesislerinin rehabilitasyonunda kullanılmak üzere İller Bankasından gerektiği miktarda borçlanma yapabilecek.

Başkan Başdeğirmen, Belediye Başkanı olarak meclisten bugüne kadar bir çok borçlanma yetkisi aldığını ancak, işlerin çoğunu Belediyenin kendi imkanlarıyla yaptıkları için kendisine verilen borçlanma yetkisini kullanmadığını belirterek; “Bu konuda da ihtiyaç olursa kullanacağız. Belki borçlanma yapmayabiliriz” dedi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1393 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...