Gönen MYO’nun Projesine TÜBİTAK’tan destek

1 Haziran 2021 14:56

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gönen öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hatice Evrim Tütünsatar’ın hazırladığı “Çocuk için Uygulamalı Kültür Sanat Enstitüsü: “Sanatla Çevre Okuryazarlığı” projesi TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

ISUBÜ Gönen Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Evrim Tütünsatar’ın yürütücüsü olduğu “Çocuk için Uygulamalı Kültür Sanat Enstitüsü: “Sanatla Çevre Okuryazarlığı” projesi, TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Gönen MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kıyas Kayaalp ve Proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Evrim Tütünsatar yaptıkları açıklamada, proje amacının erken yaşlarda kazanılması gereken bir değer olarak, çevre okuryazarlığı becerisinin sanat eğitimi vasıtasıyla aktarabilmenin yollarını sunmak ve hedef kitleye uygulanacak sanatsal etkinliklerle el becerilerini geliştirmesine, bireysel becerileri elde etmesine ve özgüven gibi bireyin temel sosyal becerilerini geliştirmesine katkıda bulunmak olarak belirttiler.

TÜBİTAK "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" programı tarafından desteklenecek projede; Eylül ve Ekim ayları arasında meslek yüksekokulumuzda görev yapan, alanında uzman öğretim elemanları tarafından kültürel miras ve geleneksel el sanatlarının uygulama yöntemleri, projenin amacına yönelik olarak doğadan elde edilen malzemeler ile birleştirilecektir. Sanatsal etkinlikler vasıtasıyla doğanın nasıl birer sanat nesnesine dönüştürüldüğüne ilişkin farkındalık yaratılacaktır.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...