Sünnet Klinik Merkezi hizmette

1 Haziran 2021 15:04

Op. Dr. Ercan Baş tarafından Isparta merkezde açılan Sünnet Klinik Merkezi kısa sürede Akdeniz ve Ege Bölgesinde ismini duyurarak bölgenin yeni sünnet ve sağlık merkezi oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi  Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalından ihtisasını alan Op. Dr. Ercan Baş, 3 yıl Isparta Devlet Hastanesinde, 2 yıl Davraz Yaşam Hastanesinde, 6 yıl SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bölge insanına hizmet verdi.

Pandemi sürecinde insanların yaşam tarzlarının değiştiğine dikkat çeken Op. Dr. Ercan Baş, Üroloji ve Sünnet Merkezinin kalabalık yerlere girmek istemeyen insanlar için bir çıkış yolu olduğunu söyledi.

Op. Dr. Ercan Baş; “Bölgemiz için böyle bir merkezi açmayı uzun zamandır planlıyorduk. Pandemi süreci bu düşüncemizi daha da ateşledi ve hızlandırdı. Yaptığımız araştırmalarda bölgede böyle bir merkezin eksik olması nedeniyle insanların Antalya başta olmak üzere büyük illere gittiklerini gördük. Bu tespit doğrultusunda neden biz böyle bir sünnet merkezini Isparta’mıza, bölgemize kazandırmayalım diyerek yola çıktık. Bu şekilde hizmeti insanlarımızın ayağına getirmiş olduk. Sünnet merkezini açma kararını aldığımızda çok güzel tepkiler aldık, destek gördük. Daha 10 günlük yeni bir merkez olmamıza rağmen gelen yoğun randevular bölgemiz için büyük bir eksikliğin giderildiğini göstermektedir. Yani doğru karar alarak uygulamaya koymuşuz. Arayış içerisinde olan ebeveynlere, insanlara çare olmuşuz.” dedi.

Ebeveynlerin kalabalık hastane ortamlarında çocuklarını sünnet ettirmek istemediklerini ifade eden Dr. Baş; “Şuan hastaneler çok kalabalık. Anne-Baba gidiyor oraya, çocuğu kucağında koparılıp genel anestezi altında sünnet yapılıyor. Ne anne görüyor ne de baba. Biz burada ebeveynlerle birlikte sünnet yapıyoruz. Ömründe bir kez sünnet oluyor, doğal olarak ebeveynlerde bunu görmek, o ana şahitlik etmek istiyorlar. Burası bir hastane havasında değil. Çocuk burada bir süre oyun oynayarak buraya adapte oluyor. Ondan sonra sünnet yapılıyor.” diye konuştu.

SÜNNET İDEAL YAŞI 0-2 YAŞ VEYA 6 YAŞINDAN SONRA

İdeal sünnet yaşıyla ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Dr. Baş; “Aslında sünnet yaşı diye bir yaş yoktur. Ancak psikolojik bir çıkarım yapmışız. 2-5 yaş arası çocuklarda genital organlarını tanıma dönemi olduğu için, bir organ kaybı düşüncesi olabilir. Ayrıca bu dönemde huy değişiklikleri olabiliyor. Onun için ideal olan 0-2 yaş arası ve 6 yaşından sonrasıdır. Buraya gelen çocuğumuzu önce genel bir ön muayeneden geçiriyoruz. Ailenin görüşleri nedir? Beklentileri nedir? Bunları görüşüyoruz. Ondan sonra sünnet için randevu tarihi ve saatini karşılıklı belirliyoruz” dedi.

Sünnet merkezinin bir klinik havasında olmasını istemediklerine belirten Dr. Baş; “Burası bir hastane ortamı veya klinik ortamı değil. Böyle olmasını asla istemedik. Eğlence merkezi havasında yaptık.  Buraya gelen çocuğumuz burayı bir oyun alanı olarak algılıyor. Ona göre tefriş ve dizayn ettik. Buraya gelen çocuk önce oyun oynuyor ve ortama alışıyor. Ardından iyi iletişim kurarak, travma yaratmadan sünnetimizi gerçekleştiriyoruz. Çocuk buradan güle oynaya çıkıp gidiyor. Ancak bazı istisnalar oluyor ve çocuk buradan ağlayarak çıkabiliyor. Çocuk ailesinin etkisiyle saplantı haline getirebiliyor ve ne yaparsanız yapın acımasa bile acıyacak düşüncesi oluşuyor. Böyle çocukları ikna etmek çok zor oluyor” diye konuştu.

Sünnet olan çocukları 15 gün sonra kontrole çağırdıklarını ifade eden Dr. Baş; “Nasıl ki insanların parmak izleri birbirine benzemiyor. Aynı şekilde çocukların da pipileri farklı olabiliyor. Biz her çocuğun kendi özel durumuna göre sünnet işlemini gerçekleştiriyoruz. Anne-baba o özel anın her saniyesini çocuğuyla birlikte yaşıyor. Buradan çıkarken gerekli olan ilaç reçetesini yazıyoruz. Ve 15 gün sonra kontrole çağırıyoruz. Bu süreçte telefonla irtibatımızı hiç kesmiyoruz.” dedi.

Son olarak sünnet merkezinin hijyen-steril özelliğini anlatan Op. Dr. Ercan Baş; “Sünnet merkezimiz son teknolojiyle steril ortamda tutuluyor. Ailelerin en çok dikkat ettiği konu bu. Pandemi sürecinde insanlar haklı olarak daha steril ve daha hijyen şartları tercih ediyorlar. Odalarımızın hepsinde hepa filtre sistemi taktırdık. Bu filtre bakteri, mantar ve virüsün girişini %99 engelliyor. Bu sayede içeride tertemiz bir hava oluyor. Ailelerimiz buraya gönül rahatlığı içiresinde gelebilirler. ” dedi.

İLETİŞİM KANALLARI:

Op. Dr. Ercan Baş Üroloji ve Sünnet Merkezi Adres;

Emre Mahallesi 123. Cadde 3856 Sokak Teraspark Evleri No; 18 Isparta

Randevu İletişim; 0.246.2422883

0.505.5917098

*Levent Doğan

 

Bu haber 1323 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...