İHH’dan Gazze İçin Destek Çağrısı

4 Haziran 2021 16:51

İşgalci İsrail’in saldırılarına maruz kalan Gazze’nin yeniden imarı için kollar sıvandı. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, bu konuda açtıkları yardım kampanyasına tüm Isparta halkından destek istedi.

Vakıf Genel Merkezi tarafından Filistin halkının yaralarını sarmak için ‘Gazze’ye Umut Ol’ sloganıyla bir dizi çalışma başlatıldığını ve kampanya düzenlendiğini ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, hayırseverlerin desteği ile bölgede iki ayrı projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “İsrail’in terörist saldırıları sonucu yuvalarını kaybeden Gazzeli kardeşlerimizin evlerini imar ederek yaralarını hep birlikte sarıyoruz. Gazze’deki saldırılar sonucunda çocuk ve kadınların da aralarında yer aldığı yüzlerce Müslüman kardeşimiz şehit olmuş ve birlerce kardeşimiz de mağdur olmuştur. Bölgede acil insani yardıma ihtiyaç olduğu aşikardır” dedi.

Başlattıkları yardım kampanyası için Isparta’da tüm hayırseverlerin desteğini beklediklerini vurgulayan Başkan Akçil; “Haydi Isparta, sessiz çığlığın sesi olalım. Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların ardından düzenlediğimiz araç konvoyuyla İsrail'in zalimliğini protesto etmiştik. Gazze’yi hedef alan hava saldırıları sonrası ise hemen harekete geçerek bölgede insani yardımlara hız verdik.  Gazze’de çok sayıda gönüllümüzün katılımıyla enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan işgalci İsrail’in masum sivillere yönelik baskıları da sürüyor. Haydi Türkiye, Gazze'nin yaralarını birlikte saralım. ‘Gazze'ye Umut Ol’ sloganıyla başlattığımız kampanya ile hayırsever Isparta halkına sesleniyoruz.

İsrail'in saldırıları sonucu zor durumda olan Gazze'nin yaralarını sararak beraber imar edelim. Kampanyamıza destek için Kuveyt Türk Isparta Şubesi’ndeki TR77 00 2050 0009 12301890001 numaralı hesabımıza bağışta bulunabilirsiniz. Öte yandan Vakfımızın Cumhuriyet Caddesi Kahramanlar Apartmanı Kat: 2 adresindeki Şube Merkezini ziyaret edebilir, 0 246 202 22 04 ve 0542 487 32 76 nolu telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz” dedi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1323 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...