KADİR BOYLU ORTAOKULU´NDAN TÜBİTAK BİLİM FUARI SERGİSİ

9 Haziran 2021 17:15

Kadir Boylu Orta Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarında hazırlanan 24 proje görücüye çıktı.

Isparta'nın eğitimdeki başarılı kurumlarından Kadir Boylu Ortaokulunda öğrencilerin yıl içinde gerçekleştirdikleri projeleri yansıtan sergi okul salonlarında açıldı. TÜBİTAK- 4006 Bilim Fuarı çerçevesinde özenle hazırlanan 24 proje görücüye çıktı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Merhum Kadir Boylu'nun kızı Sema Boylu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Sendika Başkanları, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler teknolojik, bilimsel ve İngilizce alanlarında hazırladığı projelerle göz doldurdu.
Kadir Boylu Orta Okulu Müdürü Talha Terkin törende yaptığı konuşmada kendilerini sürekli yenilediklerini ve öğrencilerin çok özel projeler hazırladığını belirterek:
“Çok kısa bir süre içerisinde hazırladığımız çalışmalarımızı sizlere sunuyoruz. Ayakta bekleyen misafirlerimiz var bu sebepten konuşmamı kısa kesmeye çalışacağım. Sadece şunu söylemek istiyorum: Biz günün fırsatlarını kaçırmamaya çalışan bir okuluz. Okulumuzun giriş kapısında olduğu gibi 'Deme kış, yaz. Oku, Yaz.' Bizim için üretme konusunda her hangi bir tereddüt olmaz ve yangınlar ihsan eder bir funda yatağına nedamet ve hasret toprak da biter sözünü de hiç bir zaman unutmuyoruz.
Toprağa gitmeden evvel bir öğretmen olarak doğup büyüdüysek, öğretmen olmuşsak mesleğimizin icrası için o hasreti, o nedameti duymamak için bütün ekibimizle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Bütün diğer okullarımızla aynı şeyi yapıyorlar. Salgın dönemini hep beraber çok güzel yönettik, çok güzel işler yaptık. Bütün okul müdürlerime, öğretmen arkadaşlarıma , diğer okullarda ki öğretmen arkadaşlarıma bu zorlu süreci çok iyi yönettikleri için teşekkür ediyorum.
AKIL ZEKA ATÖLYESİ
Bir hususu daha ifade etmek isterim okulumuzdan klasik bir okul anlayışından ziyade alternatif öğrenme alanlarını da olabildiğince çoğaltmaya çalışıyoruz. Salgın dönemi girer girmez Eba destek noktamızda çok hızlı bir refleks göstererek, İl Milli Eğitim Müdürümüzün de katkılarıyla Eba destek noktamızı oluşturduk. Yüzlerce öğrencimiz bu destek noktasından faydalandı. Bilmeyen konuklarımız için söyleyeyim Eba destek noktası evinde yeterli miktarda bilgisayarı, bilişim altyapısı olmayan öğrencilerimizin kullanımına sunulmak üzere de hazırlanmıştır. Çocuklarımız canlı dersleri buradan sorunsuz bir şekilde takip ettiler. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla bir müzik atölyesi çalışmamız var oda olgunlaşıyor. Yakın zamanda inşallah bir tane de kaynaştırma öğrencilerimiz için özel, özel gereksinimli öğrencilerimiz için de çok kapsamlı, çok donanımlı bir destek eğitim odası hazırlıyoruz. Onun dışında çok kıymetli Sema Boylu Hanımefendinin katkılarıyla okulumuza bir tane çok donanımlı akıl zeka atölyesi yapılıyor. Tefrişlerini kendileri yaptılar. Okulumuzda bunun dışında satranç odaları, soru çözme odaları yani sınıf dışında alternatif öğrenme alanları sayılabilecek her türlü imkanımız mevcut. Çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda drama ve eleştirel düşünme beceri atölyemizi de kuracağız. Sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum katılımlarınızdan dolayı çok onur duydum.”
Okul Müdürü Talha Terkin ve TÜBİTAK Projesinin Koordinatörü Birsen Önal ise program boyunca davetlilere projeleri tek tek anlattılar.
Levent Doğan

Bu haber 1325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...