Isparta Halk Eğitimi Merkezi’nden El Sanatları Kurs Ürünleri Satış Noktası

13 Haziran 2021 12:56

Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, yıl içinde düzenledikleri kurslarda kursiyerlerin el emeği göz nuru ile ürettikleri ve geçen hafta yılsonu sergisi ile halkın beğenisine sundukları ürünler için Valilik önündeki çadırda ‘El Sanatları Kurs Ürünlerinin Satış Noktası’ oluşturduklarını söyledi. Satış Noktasının Koordinasyon görevini ise Müdür Yardımcısı Emine Çınar yapıyor.

Isparta Halk Eğitimi Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda kursiyerlerin ürettikleri tüm ürünler sergilenmişti. Şimdi ise söz konusu ürünler kursiyerler tarafından Valilik önü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki çadırda fuar havasında satışa sunuluyor. Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘El Sanatları Kurs Ürünlerinin Satış Noktası’ vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kursiyerlerin yıl boyunca ürettiği, ayakkabıdan kolyeye, tehzip sanatından çini sanatına kadar birçok ürünün oluşturdukları satış noktasında satışının yapıldığını ifade eden Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “2020 – 2021 öğretim yılında Isparta Halk Eğitimi Merkezi olarak merkezimizde yapmış olduğumuz kurslarımızın, el sanatları kurslarımızın hem tanıtımını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Hayat Boyu Öğrenme Haftamız içerisinde yaptığımız etkinliklerle yaptık. Şimdi ise, merkezimizce düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerimizin üretmiş olduğu ürünlerin satışı için Valilik önündeki Çadırda Müdür Yardımcımız Emine Çınar’ın koordinesinde bir satış noktası oluşturduk. Buraya halkımızın ilgisi bizi çok memnun ediyor. Tabi ki burada satılan ürünler üretim yapan bayanlarımıza geri dönüyor. Bu nedenle de biz bu işi önemsiyoruz. 

“EL SANATLARINA YÖNELİK

KURSLARIMIZ DEVAME DECEK”

Halk Eğitim Müdürlüğü Yenice Mahallesi kurs hocası İmran Yazgan, Halk Eğitim Merkezi satış noktası olarak valiliğimizin hazırlamış olduğu sergileme alanımız burada Halk Eğitim Merkezinde bir sene boyunca yaptığımız ürünlerin fazla olanlarını satmak ve kendimizi tanıtmak amacıyla burada bulunmaktayız. Ev tekstili alanında kursumuzu tamamladık ve sergimizi açtık bundan sonrası içinde yaz kursu için hazırlıklarımızı yapacağız bizim kendimizi gösterme anlamında bu tarz yerlere ihtiyacımız var sadece yıl sonu sergilerinde değilde belli bir noktamız olsa arkadaşlarımız sırayla yaptığı ürünlerini getirseler orada neler yaptıklarını sergileseler bu ürünlerini hemde satsalar bizler açısından da çok iyi olacak bizler kendimizi bu konuda tanıtamıyoruz bizlerin teşhir alanımızı yok sadece yıl sonu sergilerinde teşhir edebiliyoruz onuda bütün arkadaşlarımız yapamıyorlar onun için yaptığımız ürünlerimizi herkes göremedi kısıtlı bir alana hitap ettik. Bizlerin geniş merkezi bir yere ihtiyacımız var sabit bir yerimizin olması bizler için çok iyi olacak arkadaşlarımız bu sayede ürettikleri ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Pandemi döneminde hem deşarj olma anlamında hemde üretime katkıda bulunma anlamında çok iyi olacak. Ispartalı vatandaşlarımız mutlaka sergimize gelip baksınlar ürünlerimizden almak istediklerini alabilirler.  Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve valilimize teşekkür ediyorum böyle bir etkinliği düşündükleri için bizim tek sıkıntımız dediğimiz gibi sabit bir yerimizin almaması bu konuda da yetkililerden destek bekliyoruz.

YETKİLİLERDEN SABİT BİR YER TALEP EDİYORUZ

Sergimiz 3 gündür devam etmekte sergimizde Ahşap, Tekstil, Yeme içme, Kıyafet, İncik boncuk işlemelerimiz iğne oyaları, el işlemeleri, panolar,  bir yıl boyunca işlediğimiz ürünlerimizi burada sergiliyoruz bu serginin devamlı olmasını istiyoruz. HEM müdürümüze, Valimize ve Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum onlardan bizlere sabit bir yer temin etmelerini istiyorum.  Ispartalı halkımızın sergimizi ziyaret etmelerini  istiyoruz herkesin gelip görmesini istiyoruz.

HEM Kurs Öğrencisi yenice mahalleli Saliha Arıkaya, Mahallemizde açılan dikiş kursuna katıldım. Kurs hocamız bizlere güzel şeyler öğretiyor, hocamızla birlikte mefruşat olarak kursa devam ettik geçen yıl bu yılda dikiş olarak çalışmalar yaptık kendimde evde dikiş olarak çalışmalar yapıyoruz biraz terzilik bilgim var çalışmalarımız var üretimlerimiz var bizlerin satış noktası olsa bizlerde kendimizi garantide hissedeceğiz ürünlerimizin kirlenmemesi için bizlere burayı tahsis ettiler yetkililere teşekkür ediyorum. 

İnşallah bundan sonraki süreçte Isparta’da unutulmuş ne kadar el sanatı ürünleri varsa ne kadar el sanatı kursları varsa biz bunları gün yüzüne çıkartacağız. Bir köy endüstrisi gibi çalışmaya devam edeceğiz. Isparta’da takı tasarımı, ahşap boyama, ahşap yakma, kabak süsleme, tel kırma, minyatür halı dokumacılığı, bez bebek, ayakkabı imalatı gibi sayamayacağım onlarca kursumuz var. Bunrı merkezimizde açtık. Bu kurslarımızın ürünlerini de burada yapıyoruz. Ben, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1231 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...