ITKM 24 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

14 Haziran 2021 16:08

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’nin inşaat kısmının tamamlandığını ve 24 Haziran’da TMSF Başkanı ile birlikte açacaklarını belirterek; “Kiracılar kiraladıkları işyerlerini kendileri döşeyecek. Dolayısıyla ITKM’de ticari faaliyet ise Eylül sonuna kadar sürebilir” dedi.

Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı öncesi gündem dışı açıklamalarda bulunarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Başdeğirmen, yaklaşık 22 yıldır Isparta gündeminde bulunan ve Isparta için adeta kangren haline gelen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nin akibeti hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi şehrimizin tam göbeğinde bulunan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezimiz var. Biz göreve gelince halkımıza burayı bitireceğimize dair söz vermiştik. Allah’ın izniyle geçtiğimiz yıllarda inşaatına başladığımız ITKM’nin inşaat kısmını bitirdik ve açılışını da 24 Haziran’da yapacağız.

Ancak, burada şunu belirtmek istiyorum. İnşaat kısmını bitirdiğimizi ifade ediyorum zira, oradaki dükkanların inşaat durumları bitti. Yani, şuanda kiralamalar devam ediyor ve işyerlerini kiralayan kiracılar kiraladıkları dükkanları kendileri döşeyecekler. Onu biz yapmıyoruz. Kiracılar, orada yapacakları işin mahiyetine göre dükkanları kendileri dizayn edecekler.

ITKM’nin Kültür Merkezi bölümünü bitirdik ve TMSF Başkanımız sayın Muhiddin Gülal bey ve sayın Milletvekillerimizin de katılacağı bir törenle ITKM’yi 24 Haziran’da açacağız.

ITKM’deki işyerlerini kiralayan kiracıların dükkanlarını döşeyip ticari faaliyete hazır duruma getirmeleri ise Eylül ayı sonu itibariyle tamamlanmış olacak” dedi.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1297 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...