“ISPARTA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURDUK”

14 Haziran 2021 16:11

 Başkan Başdeğirmen, “Yaptığımız çalışma sonucunda Türkiye’deki binlerce haber sitesinde ve yurt dışındaki yüzlerce sitede Isparta’nın adı geçti, gülsuyunun tanıtımı yapıldı.” dedi.

Isparta Belediyesi’nin cami açılışlarında sıktığı gülsuyu, hem yurtiçi hem de yurtdışı haber sitelerinde övgüyle bahsedildi. Bir Osmanlı geleneği olarak nakledildi. Ancak Isparta gülsuyunun tanıtımına katkı sağlayan bu çalışma ilimizde bazı kesimlerce eleştirildi.

Dün gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Isparta Belediyesi olarak Taksim Camii açılışında gülsuyu sıktık. Yaptığımız bu çalışma Türkiye’deki binlerce sitede Isparta’nın ve gülsuyunun adı geçti. Yurt dışındaki yüzlerce sitede Isparta’nın adı geçti. Isparta gül suyu dendi. Biz gül suyunu tek üreten ülke değiliz. Bizim rakiplerimiz var. Bu rakipleri biz nasıl aşarız? Yaptığımız bu çalışmalarla aşarız. Bizler; 2 milyon liralık, 1 milyon liralık, 100 bin liralık, 70 bin liralık, 50 bin liralık masraflarla yapmıyoruz bunları. Her şeyin bilincindeyiz, ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Biz ekonomimizi de, yaptığımız çalışmanın ne kadar değerli olduğunu da biliyoruz.” dedi.

SADECE CNN’DEKİ REKLAM BEDELİ 350 BİN LİRA

Çok cüzi bir rakama Isparta’nın dünyaya tanıtımının yapıldığını aktaran Başdeğirmen, “Örneğin CNN haber kanalına girin. CNN’de çıkan Isparta gülsuyuyla alakalı haberin reklam değeri 350 bin lira.  Bu rakamlar CNN’in kendi sitesinde çıkıyor. Isparta gülsuyunun tanıtımı bu şekilde parayla yapmış olsaydım, firmadan 350 bin lira para alırdım. Bakın milyonlarca lira ortaya çıkıyor. Hepsini inceledim. Yurt dışındaki kanalları da inceledim. Kendi reklam ücretlerinde yazıyor. Bunun reklam değeri nedir? 150 bin lira,300 bin lira, 1 Milyon lira.  Biz cami açılışlarında çok cüzi bir para harcadık . Gittik orada emek verdik ve binlerce yerde şehrimizin reklamını yaptık. Burada kimse başka şeyler aramasın. Biz ekonomimizi, iktisadımızı, reklamımızı, şehrimizi ne kadar yücelteceğimizi bilerek hareket ediyoruz. Onun için bu meclisle beraber, Isparta’mızın çok daha iyi yerlere gelmesi için ben Belediye Başkanı olarak, sizler de meclis üyeleri olarak bu işi en iyi yere götürmek görevimizdir. Allahın izniyle de götürüyoruz.

Isparta’daki idarecilerimiz, yöneticilerimiz, Isparta dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edemezler. Burada oturan, odasından çıkmayan bir kişi o şehre hizmet edemez. Bizler durmuyoruz arkadaşlar. Sürekli bir yerlere gidiyoruz, misafir getiriyoruz, reklam yapıyoruz. Mesela Taksim’de gülsuyu sıktık. Türkiye’de sansasyon yarattı. Bu kadar gül suyunu nasıl sıktınız? Bu kaça mal oldu? Yok 2 milyon  liraymış gibi sözlerle öyle bir etki yaptı ki!” ifadelerini kullandı.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1314 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...