“Sıkılan Gül Suyu Isparta’nın tanıtımına katkı sağladı”

16 Haziran 2021 17:58

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “Gülsuyuyla alakalı olarak mecliste aldığımız sentetik gül suyu ile mücadele kararının üzerinde durmaya devam ediyoruz. Şuanda da gül mevsimi, gülün toplandığı ve ürünlerin oluşacağı zamanlar. Yine söylemimizi tekrarlıyoruz; doğal gülsuyu Isparta’da üretilir.” dedi.

Tutar, açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Ülkemizde açılan üç tane camide gül suyu kullanıldı, insanların üzerine gül suyu sıkıldı. Bu Isparta gülsuyunun tanıtımıyla alakalı çok güzel bir çalışma oldu. Bu tür tanıtımlarımızı devam ettireceğiz. Bizim doğal gülsuyuyla ilgili çalışmamızda SUDUM üzerinden doğal gülsuyu raporunun çıkmasından sonra artık üyelerimiz bize müracaat ederek, geliştirdiğimiz hologram sayesinde gerçek gülsuyu ile sentetik gülsuyunu ayırt edebilecek. Ayrıca gülsuların üzerinde barkod sistemine de geçiyoruz. Bu barkodlar sayesinde ürüne ilişkin nerede, nasıl ve hangi firma tarafından üretildiğine dair bilgilere kolay ulaşım sağlanacak.

HOLOGRAMI ITSO’DAN ALABİLECEKLER

Gül suyunun resmileştirilmesi ve daha güvenilir hale getirilmesiyle alakalı olarak üreticiler hologramlarını Ticaret Odamızdan satın alabilirler. Bunlar da çok cüzi bir fiyattan;  bin tanesi 120 lira gibi bir değerden alıp ürünlerinin üzerine yerleştirebilecekler. Bu konuda TOBB Meslek Lisemizde gül suyuyla alakalı bir çalışma başlattı. Isparta’nın ürününe her zaman sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya da devam edeceğiz.”

*Levent Doğan

Bu haber 1242 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...