İŞKUR’dan Engelli ve eski Hükümlülere İş Kurma Desteği müracaatı için 12 Temmuz son gün

24 Haziran 2021 18:18

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteklerle ilgili açıklama yapıldı.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan; engellilerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere İŞKUR tarafından 65.000 TL’ye kadar hibe desteği verilecek.

Yeni dönem engelli hibe desteği başvuruları 12 Temmuz 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılacak. Diğer projeler ise 12 Temmuz 2021 tarihi mesai saati sona erene kadar İl Müdürlüğüne bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecek.

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Yetkilileri, “Proje başvurularında istenen tüm bilgi ve belgelere eksiksiz ve doğru olarak yer verilmesi gerekmekte olup, hibe desteğinden yararlanmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik şartları son başvuru tarihi itibariyle taşımaları gerekmektedir. Projelerin hazırlanması sürecinde İŞKUR tarafından engellilere ve eski hükümlülere danışmanlık hizmeti verilecektir.”

Neler Desteklenecektir?

Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan ve sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyet giderlerini kapsayan “kuruluş desteği” verilecektir.

-Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuru Rehberi www.iskur.gov.tr duyurular bölümünde yayımlanmış olup detaylı bilgiye bu adresten ulaşılabilir.

*Haber Merkezi

Bu haber 1225 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...