ISPARTA ÖZEL İDARESİ’NDEN BEŞ YILDA YARIM MİLYARLIK YATIRIM

28 Haziran 2021 18:29

Isparta’da Özel İdare kaynaklarıyla 2015-2020 yılları arasında 535 Milyon liralık yatırım yapıldı. Sıcak asfalttan, köylerde yaşam kalitesini artıracak pek çok yatırım bu dönemde ilimiz kazandırıldı. 

ÖZEL İDARE’DEN

STRATEJİK YATIRIMLAR

İl Özel İdare aracılığıyla son 5 yılda ilimizde önemli yatırımlara imza atıldı. Köylerde yaşam kalitesini artırma adına pek çok hizmet hayata geçirildi. 914 km köy yolu sıcak asfalta kavuşurken, halı saha, çocuk oyun parkı, okul bahçelerinin modernizesi gibi hizmetler köye taşındı. Enerjide yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin umudu İl Özel İdaresi oldu. 2015-2020 yılları arasında 138 güneş enerjisi projesine 5 milyon TL harcama sağlandı.  Millet Kıraathanesi, öğrenci yurdu gibi yatırımlar gençlerin hizmetine sunulurken, Davraz Kayak Merkezi de önemli yatırımlar aldı.

KÖY YOLLARINA SICAK ASFAT

Isparta’da en önemli yatırımlar arasında başı sıcak asfalt çekti. Türkiye’de en hızlı sıcak asfalt döken ve hedefe ulaşan il Isparta oldu. Köy yollarının asfaltlaması kapsamında son 4 yılda 650 km sıcak asfalt 135 milyon maliyet son 5 yılda 1000 km sathi kaplama 52 milyon maliyet  tüm bunlar için toplam 187 milyon lira harcandı.

 ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE OLMALI

İl Merkezimiz ve ilçelerimizdeki köylere otobüs durakları yapıldı. 204 köyümüze 210 otobüs durağı konulurken,  maliyeti 1 milyon 363 bin lira olarak açıklandı. Köylerin her türlü ihtiyaçlarına çözüm üretme adına 110 kamelya için 1.2 milyon TL harcandı. 2015-2019 Yılları arasında köylerimize Toplam 1 milyon metrekare kilit taşı döşemesi yapıldı. Bunun da toplam maliyeti 17.8 milyon TL. ‘Şehirde ne varsa köyde de olmalı’ düşüncesiyle her köye en az bir çocuk oyun parkı projesiyle 2014- 2019 yılları arasında 234 çocuk oyun parkı yapıldı. Toplam Maliyet 2.8 milyon TL. Halı saha projesi ile köylerde yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve boş vakitlerini sporla değerlendirmesini sağlamak amacıyla 2.5 milyon TL halı saha tesisleri için harcandı.  14 adet yeraltı yer üstü sulama projesine  9.4 milyon lira, içme suyu şebeke, isale ve  depo yapımında 410 proje için 25 milyon lira kaynak sağlandı

MİLLET KIRAATHNESİ MİLLETİN HİZMETİNDE

Özel İdare kaynaklarıyla Isparta’ya yeni okular kazandırılırken okul bahçeleri modernize edildi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm Türkiye’de açılmaya başlayan ve vatandaşların kullanımına sunulan Millet Kıraathanesi Isparta’da eski Milli Eğitim Müdürlüğü tarihi binasında hizmet vermeye başladı. Millet Kıraathanesinde çalışma ve internet erişim odaları, el sanatları, robotik kodlama, içerik oluşturma ve 3 boyutlu yazıcı geliştirme/modelleme atölyelerinin yanı sıra yemekhane bölümü bulunuyor.

GÜNEŞ TARLALARI KÖYLÜNÜN UMUDU OLDU

Isparta’da içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin umudu İl Özel İdaresi oldu. Proje kapsamında 2015-2020 yılları arasında 138 projeye 5 milyon TL harcama sağlandı. Gelendost’a 1 mw lik 5.6 milyon lira değerinde güneş enerjisi santrali kuruldu.  56 yeni iş makinası Özel İdare araç filosuna kazandırıldı

DAVRAZA 63.7 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Davraz Kayak Merkezine 8.8 milyon liralık  4 bin metrekare kapalı alan Olimpik Kapalı Spor salonu 9.9 milyon lira kaynakla günübirlik tesis kazandırıldı. Davraz’da yeni mekanik tesis yapımı ve enerji nakil hatlarını yer altına alınması ve ek trafo tesisleri yapılması için 45 milyon lira kaynak aktarıldı.

DAVRAZDA 12 AY TURİZM HEDEFİ

Davraz Kayak Merkezinin de turizmin 12 aya yayılması ve bu merkezin kayak sporunun yanı sıra diğer spor dallarına yönelik kamp ve spor müsabakalarının yapılabildiği bir spor turizm merkezinin de olabilmesi amacıyla, yaklaşık 257 ha. büyüklüğündeki, Kulovası olarak adlandırılan alan ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli revizyon-ilave uygulama imar planı yapılarak yatırımlar bu doğrultuda yönlendirildi. Bu kapsamda kayak merkezinde ulaşım çalışmaları kapsamında yaklaşık 4 km yol genişletme ve yeni asfaltlama çalışmaları İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak tamamlandı. Araç otoparklarının yenilenme ve düzenlenme işi yapılarak yaklaşık olarak 850 araç otomobil, 200 araçlık otobüs otoparkı asfalt ve beton dökümleri yapıldı. Taşkın su ıslahı ve Kanal çalışmaları yapılarak Kayak merkezi ovasında yapılan su taşkınları kontrol altına alındı. Yeşil Davraz Dağı çalışmaları kapsamında Mevcut 65.bin metrekare lavanta ve 20 bin metrekare gül bahçelerinin bakımı yapılarak ilk hasatları gerçekleştirildi. Yaklaşık 430 bin metrekare lavanta tarlalarının tarıma uygun hale getirilmesi için tüm taşları toplanarak 200 bin lavanta fidesi dikimi gerçekleştirildi.

2 YENİ PİST KAZANDIRILDI

Süleyman Demirel Üniversitesine ait olan SDÜ Davraz Otel İl Özel İdaresi taşınırları arasına kazandırıldı. 36 normal 6 süit olmak üzere 42 oda ile hizmet veriyor. Mevcut 4 adet olan Mekanik tesislerin ağır bakım – onarımı yapılarak uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından çalışabilir  belgeleri alındı. Mevcut 13 piste sezon hazırlığı kapsamında düzenlenip genişletilerek 2 yeni pist ile sezona girilerek, yeni kızak alanı oluşturulmuştur.

40 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU

40 yıllık hayal olan Melikler Köprüsü inşası tamamlandı. 280 metre uzunluğunda 9 kolon üzerinde kurulan köprü sayesinde turizme katkı sağlanması hedeflendi. Öğrencilerin barınma sorununa çözüm bulmak için 5000 kişilik öğrenci yurdu da öğrencilerin hizmetine sunuldu.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1263 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...