YILAN HİKAYESİNDE MUTLU SON..

6 Temmuz 2021 18:31

Isparta’da uzun yıllardır tartışma konusu olan Ticaret ve Kültür Merkezi açıldı.

ITKM’nin Birinci etap açılışı  gerçekleştirildi. Açılış öncesinde yoğun kalabalık ITKM önünde tarihe tanıklık etmek için toplandı.

BAŞDEĞİRMEN’İN ITKM GURURU

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’nin açılışında yaptığı konuşmasından satır başları;

 “Bugün Isparta için, Ispartalılar için çok önemli bir gün. Çünkü uzun yıllardır buranın birçok konusuyla günümüzü doldurduk. Biter mi, bitmez mi derken, bitmeyen hayal dediler, aşkımız ITKM gibi olsun hiç bitmesin dediler ama çok şükür bugün yolun sonuna geldik.

1997 yılında vizyon bir proje ile ulusal bir yarışmaya girerek başlanılan bir proje vardı. O tarihte başlayan bir çalışmaydı. Ancak o zamanki yönetim değişikliği bu çalışmaya ket vurdu. Ben o dönem Belediye Meclis üyesiydim ve konulara çok vakıfım. O dönem buranın bitirilmesi adına çok mücadele verdik. Ancak bunda başarılı olamadık. Başlamış bir projeye ikinci bir proje yapıldı. 2005 yılında yeni bir yönetim başladı. O dönemdeki yönetim iki projeyi yapamayacağını söyledi. 24 yıl bir projeyi bekletmek başarıdır. Ama Isparta olarak bunu biz başardık, maalesef başardık.

Biz yönetime geldiğimizde burayı bitireceğimizi söyledik. Bugün geldiğimiz noktada da açılışını yapıyoruz.

24 yılımız maalesef heba oldu. 24 yıl boyunca basındaki arkadaşlarımızla ITKM’yi konuştuk.

Şuanda ilk etabı dediğimiz Belediyemize ait Kültür Merkezi açılışındayız. Birçok ilde olmayan güzelliklerle dolu. Diğer AVM bölümü de bitmiş durumda.

Bizler görev aldıktan sonra buranın bitirilmesi için çaba sarf ettik. O kadar çok davalık konular vardı ki, bu davaları bitirmeden inşaata başlamamız mümkün değildi. Biz mahkemelerde hep anlaştık.

Buranın bodrumundan başladık çalışmalara. Buranın bodrumundan 700 ton su çıkardık. Bodrumu su ile dolmuş. 1700 kamyon hafriyat atıldı. Alttan bacayı koymuşlar, üste çıkarmamışlar.

2023 yılından sonra Isparta’nın en az 50 yılına hizmet edecek kaliteyi uyguladılar burada.

Burada çok emek kaybı oldu. Çevre esnafı  çok maddi değer kaybetti. Milli servetimize çok zarar verdi. Böyle olmaması gerekirdi ancak maalesef oldu.

Camiye 1.5 milyon TL harcadık. Bugün Camimiz faaliyette. Buranın faaliyetine sıra geldi AVM’nin firmalarla dolmasına.” Diye konuştu.

ITKM 2. ETABI EYLÜLDE AÇILACAK

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, ITKM açılışında yaptığı konuşmada; “En sık ziyaret ettiğim illerden biri Isparta’dır. Çürümeye yüz tutmuş bir inşaat gördük. Baktık ki Camimiz kötü durumda. Isparta’ya önce ibadethane inşaa edelim dedik. Çok kısa bir sürede Camimizi açtık.

Ispartalı gençlerin aşkı sonsuza kadar sürsün ama biz burayı bitireceğiz. İlk etapta Kültür Merkezimizi açıyoruz. Aşkımız ITKM inşaatı gibi bitmesin diyen gençlerin aşkı burada tescillenecek.

İkinci etap itibariyle alışveriş merkezimizi hayata geçireceğiz. Eylül ayında da AVM bölümünü açacağız.”

“ ITKM’NİN AÇILIŞINI HASRETLE BEKLEYENLERDENİM”

Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, ITKM açılışında yaptığı açıklamada, “Ben de ITKM’nin bitişini hasretle bekleyenlerdenim. Nasip bu güneymiş. 25 yıllık bir özlem, çeyrek asır dile kolay. Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan ve o iradeyi ortaya koyan meclis üyelerimizden.

Bizlerde Isparta halkına bugüne kadar vermiş olduğumuz sözlerin takipçisi olacağımızı tekrar ifade etmek istiyorum” dedi.

“BU DAHA BAŞLANGIÇ”

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, “Burası Isparta’nın kalbiydi, şimdi o kalbi iade ediyoruz. Adını Meydan AVM koyduk. Hiçbir alışveriş merkezine olmayan bir meydan var burada. Isparta’mız meydan AVM olarak kullanacak burayı. Şu salonun bile inşaatının ne kadar kalitede yapıldığını gezdiğiniz zaman göreceksiniz.

Şükrü Başdeğirmen’in buraya nereden nereye getirdiğini görüyoruz. Bu yıl hepsini açacağız.

2019’daki seçimde sen ITKM’yi bitir başka birşey yapma dediler ama Isparta daha çok büyük hizmetler bekliyor. Bu daha başlangıç diyelim. Isparta’yı nereden nereye getirdiğini hep birlikte göreceğiz.

Biz ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”

“YARIM KALAN PROJELERİ DE ARKA ARKAYA HEPSİNİ

 ISPARTALI HEMŞİRELERİMİZİN HİZMETİNE AÇACAĞIZ”

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, ITKM açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Belediye Başkan’ımıza, Meclis Üyeleri’mize ve tüm Belediye çalışanlarımıza kocaman teşekkürü hak ediyorlar. İl Başkan’ım bana yarın hiçbir proje bırakmayalım. Yarım kalan projeleri de arka arkaya hepsini Ispartalı hemşirelerimizin hizmetine açacağız. Bu Kültür Merkezin açılışın da bir sıkıntı görmediler. Her mağaza gelir kendi dekorasyonunu kendi ayarlar, içerisinde ki bütün düzenlemeleri yapar. İnşallah burada söz verdiğiniz gibi bütün firmalarımıza gereken desteği vererek, bizde Belediye Kurumları olarak bütün işleri kolaylaştıralım, hızlandıralım. Söz verdiğimiz gibi inşallah eylül ayında Alış veriş Merkezimizi cıvıl cıvıl şekilde Isparta’ya kazandıracağız. Isparta ve çevre yerlerde ki kardeşlerimizde buralardan faydalanabilsinler. Allah bize bütün projelerimi tamamlamayı nasip etsin, hayırlı olsun diyorum” dedi.

*Levent Doğan

 

 

Bu haber 1290 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...