“Basının Sorunlarını Çözeceğiz”

14 Temmuz 2021 18:36

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, İl Başkanı Hasan Büyükçam beraberinde partililerle  Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKAN’DAN BİLGİ ALDI

Milletvekili Aylin Cesur, ziyaretinde Mustafa Baş’tan basının sorunları hakkında bilgiler aldı. Cemiyet Başkanı Mustafa Baş yaptığı değerlendirmede: “1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile Cumhurbaşkanı kararnamesi ile uygulanan tasarruf tedbirleri kapsamında Yerel gazeteler çıkmaza girdi. Başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından aboneliklerimizin iptali yada sınırlandırılması, ilan ve reklamların yasaklanması gibi bir dizi tedbirlerle karşı karşıya kaldık.  Zor günler geçiriyoruz. Maliyetlerimizi ve personel giderlerimizi karşılamakta zorlanıyoruz. Bu uygulamadan yerel gazetelerin muaf tutulması gerekiyor” dedi.

CESUR’DAN DESTEK

Milletvekili Aylin Cesur’da Kurtuluş Savaşından bugüne kadar yerelde sorunları tespit eden, gündeme getiren yerel basının önemine değindi. Cesur, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yerel gazetelerin tasarruf tedbirleri adı altında gelirlerinin kısıtlanması, özgür basının bir şekilde sesinin kısılması amaçlansa da bu yanlıştan en kısa zamanda dönüleceğini umut ettiğini söyledi. Isparta’daki yerel medyanın saygın yapıcı tavrı ile her zaman yol gösterici olduğunu dile getiren Milletvekili Cesur, bugüne kadar gerek yerel gazeteler, gerek yerel televizyon ve internet siteleri sayesinde seslerini kamuoyuna duyurduklarını belirterek yerel medyanın desteklenmesi gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1285 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...