“İktidar Partisi duyarsızlaşmış, verdiğimiz önergeleri reddediyorlar”

14 Temmuz 2021 18:38

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, köy ziyaretlerinin ardından partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Cesur’un gündeminde köylerde yaşanan sorunlar ve koronavirüs salgını vardı. Köyleri sorunlarını her zaman soru önergeleri ile mecliste gündeme getirdiğini belirten Milletvekili Cesur, koronavirüs salgını kapsamında da hükümetin duyarsızlaştığını söyledi.

Gelen talepleri de değerlendirerek önergeler verdiğini dile getiren Milletvekili Cesur, “Ispartalı köylülerin ve ilçelerin problemlerini, ufak elektrik direği eksikliğinden ya da devre sulama da ufak bir arızalanma var ise aklınıza ne geliyorsa ihtiyaçları, eksiklikleri, devletin söz verip de yerine getirmediklerini, var olup da eskiyenleri dile getiriyoruz. Bunları 150 civarında soru önergesi ile verdim. Arkadaşlarımın ve teşkilatlarımın direkt temasta olan söylediği problemleri, onların sonucunda hayata geçirebildik.

Yalvaç halkının TOKİ talebi vardı. Onu gündeme getirdik. Bize şöyle bir cevap geldi, Kaymakamlık talepte bulunursa yaparız. Sayın Kaymakam da talepte bulundu, şimdi bu gündeme geldi. Milletin bize ilettikleri problemleri TBMM aracılığıyla ilgili bakanlara ve ilgili kurumlara ilettiğimiz zaman bir kısmı dikkate alınıyor. Var olduğunu bildiğimiz problemlerin yanı sıra birde bilmediğimiz problemlerden, 1987’den buyana olduğunu bu zamana kadar çözemedikleri problemlere kadar. Ama özellikle 15-20 yıldır olan sıkıntılarını bize söylediler. Ben onları aldım, detaylandırdık. Onların tamamını bu hafta soru önergesi olarak vereceğim.

3 yıldır esnafı yalnız bırakmadık, geziyoruz ama pandemiden önce esnafın problemlerini dile getiren partiyiz. Bende TBMM’sine bende bunu dile getiren bir Milletvekiliyim. Pandemi döneminde ben dedim ki, ortada tabut var bunu önce sağlıkçıya taşıttınız, şimdi esnafa taşıtıyorsunuz. 26 Ocak 2021 covid-19 da esnafın kepek kapanmasıyla ilgili TBMM, benim konuşmam ve verdiğim önerge. 18 Şubat 2021 salgın sürecinde esnafın problemleri. 14 Nisan 2021 esnafın kepenk kapanmasıyla ilgili tekrar problemler. Tekrar 6 gün sonra esnafın yalnız bırakılmasıyla ilgili konuşmam. Bu 3 ayı, 3 yıla taşıdığınız zaman sayısı çok fazla. Bunların sonucunda gördük ki iktidar partisi duyarsızlaşmış, reddediyorlar önergemizi” diye konuştu.

*Haber Merkezi

Bu haber 1339 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...