“TEK ÇARE AŞI, BAŞKA ÇARESİ YOK..”

15 Temmuz 2021 18:18

Isparta özel MEDDEM Hastanesi Onkolojik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu, Delta varyantıyla ilgili  uyarılarda bulundu. Eroğlu, “Aşılanma programların tamamlanması, 3. dozlara geçilmesi gerekiyor” dedi.

Delta varyantıyla birlikte vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti. Vakaların büyük çoğunluğu aşı yaptırmayanlardan oluşuyor. 4. dalga endişesine karşı en büyük tedbir aşı. Uzmanlar kısıtlamaların yeniden yaşanmaması için aşı çağrısı yapıyor.

Isparta Özel Meddem Hastanesi Onkolojik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu,  ise aşı çağrısında bulundu. Eroğlu, “Kurallardan en önemlisi aşı. Önümüzde ki en önemli, en güçlü dayanak aşı, başka çaresi yok. Herkesin bir an önce aşılanması lazım. Aşılanma programların tamamlanması, 3. dozlara geçilmesi gerekiyor. Sinovaclarımızı olduk mecburen, elimizde onlar vardı. Şimdi ise hepimiz biontech olduk. Bizi kurtarabilecek bir şey yok basitleşti artık. Normalleşme süreci bir zorunluluk, yaşamın devam etmesi açısından da bir zorunluluk, gündelik hayatın devam etmesi lazım. Ne Ülkenin genel anlamda, ekonomik anlamda, sosyal anlamda üstesinden gelebilecek olanakların ne kadar zayıf olduğunu görebiliyoruz. Bireysel olarak da bu yaşamın devam etmesi gerektiği gayet açık. Bu çerçevede bizim gündelik yaşamımıza ait rutinleri tekrar kazanmamız gerekiyor. Başa problemler bize daha fazla, büyük bir maliyetle hem sosyal hem fiziksel hem de ekonomi anlamda çok ciddi maliyetlerle  geri dönüyor. Salgının böyle etkileri de var” şeklinde konuştu.

*Levent Doğan

Bu haber 1277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...