LEVENT DOĞAN YAZDI: FUTBOL TURİZMİNDE PASTAYI AFYON VE BURDUR PAYLAŞIYOR, ISPARTA İSE BAKIYOR

15 Temmuz 2021 18:19

                Yıllar önce Kamp Merkezi olma yolunda ilerleyen Davraz, son yıllarda komşu illerin gerisinde kaldı.  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, fiziki ve akademik yapısını geliştirmeye ve Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi ile büyümeye devam ediyor.  Her geçen gün yaptığı yeniliklerle adından söz ettiren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesine bir yenisini daha ekledi.  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesiyle birlikte Burdur yeni bir üne daha kavuştu ve sporun ve sporcu eğitiminin de baş şehri olarak Isparta’yı solladı.  Özellikle Burdur’un kent büyükleri ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Adem Korkmaz , takımları Burdur’a çekmek için projelerini hayata geçirdi. Burdur, futbol değil tüm spor dallarının da kamp merkezi olmak için girişimlerini sürdürüyor. Ragbi Milli Takımından sonra Süper Lig temsilcisi Alanyaspor’u, Ukrayna FC Zorya Luhansk, Bulgaristan ülkelerinin  ekipleri olmak üzere Burdur’da kampta bulunuyor. Bu sayının artması bekleniyor.

İlk yıllarında Süper Lig ekiplerini ağırlayan Burdur, spor turizminde atağa kalktı.

Yüzlerce takımı ağırlayan Afyonkarahisar’da da kamp dönemi boyunca 100’ün üzerinde ekibin gelmesi bekleniyor. Göztepe, Bursaspor ve Manisa’da Afyon’da kamp yapan ekipler arasında. Yine Süper Lig ekiplerinin yanı sıra yurt dışından da ekipler Afyon’da kamp yapmak için rezervasyon yaptırdılar.

Yine Bolu Abant gibi  farklı kamp merkezleri de takımları ağırlamaya devam ediyor.

Akdeniz’in incisi Davraz’da ise bu sezonda spor turizmi açısından bir atak yapamadı. Zira şu an Davraz’da sadece Özel İdare’ye bağlı Davraz Otel aktif. Şuan bir tek Ispartaspor kamp yapabiliyor. Diğer Oteller bölgesinde sahaların zemini ise kaldırılmış durumda . O nedenle bu sezonda  Davraz, diğer takımları ağırlamayacak.

Doğası ve rakımıyla bir çok takımın memnun kaldığı Davraz’da Spor Salonundan sonra diğer eksikliklerle de giderilmeli. Isparta’dan sonra Afyon ve Burdur spor turizmine el attı ve solladı. Isparta ise bu arayı kapatıp spor turizminin merkezi olmalıdır.  

 

 

Bu haber 1324 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...