‘Şehirlerimizde ne var ise köylerimizde de o olacak’

16 Temmuz 2021 15:28

Isparta İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, “Son 5 yılda yapılan yatırımlarla ilgili, ciddi yatırımlar yapıldı. İl Genel Meclisi olarak Isparta, İl, İlçe ve köylerde yaşayan vatandaşların bizden beklentilerini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, son yıllarda kent genelinde ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, özellikle köylerdeki yaşamın daha modern hale geldiğini söyledi. Keskin, köylerde 234 çocuk parkı kurulduğunu, 138 köydeki içme suyu elektriğinin güneş enerjisinden karşılandığını, Davraz’a yapılan 5’inci telesiyejin son aşamaya geldiğini ve altyapı yatırımlarının da artarak devam ettiğini belirtti.

İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin,  ilçe, belde ve köylere asfalt, kilit parke, çocuk oyun parkı, güneş enerjili su pompa sistemi, otobüs durağı, kamelya, halı saha, hükümet konağı, spor salonu ve sulama sistemiyle ilgili yapılan yatırımları anlattı.

“234 ÇOCUK OYUN PARKI YAPILDI”

Köylerdeki yaşamın artık daha modernleştiğine dikkat çeken İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, “Amacımız, kentlerimizde ne varsa köylerimizde de olması. Vatandaşlarımızdan gelen istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve mutluluğumuz. 234 çocuk oyun parkı yaptık. Köylerde yaşayan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve boş vakitlerini sporla değerlendirmesini sağladık. Halı sahadan, dinlenme alanlarına ve oyun alanlarına kadar tüm köylerimize hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

DAVRAZ’DA 5. TELESİYEJ BİTME AŞAMASINDA

Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi yeni mekanik tesis yapımı ve havai enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ile ek trafo tesislerinin yapım işlerini de değerlendiren Başkan Keskin, “ Biz bunlarla birlikte Davraz’da 3-4 etap olmak üzere ciddi yatırımlar yaptık. 10 yıllık tesisin bakım ve onarımları gerçekleştirildi. Elektrik tesisatlarının tümü alındı. Mekanik tesislerin, halatların ince ayarları ve bakımları yapıldı. 50 adet gondolla saatte 1500 kişiyi yukarıya nakil edebilecek bir sistem oraya geldi. Otoparklarla ilgili çok büyük sıkıntımız vardı. 75 bin metre karelik otopark alanımız var, otopark alanın tamamı asfalt düzenlemelerini yaptık. 1000 araçlık otopark haline getirdik. Pandemiye rağmen gelen turistler bunu memnuniyetle karşıladılar. Yeni pist alanı oluşturduk. Süleyman Demirel İşletmesi bünyesinde olan Davraz Otelini Özel İdaremize aldık. 42 odalı hem yaz turizmi hem de kış turizminde kullanılmak üzere, yazın sporcularımıza kışında gelen misafirlerimizde kullanılmak üzere bu oteli bünyemize almış olduk. 2020 yılında Spor Salonu yapıldı. 4 bin metre kapalı bir alanda 680 seyirci kapasiteli 2 katlı, Türkiye’de Kayak Merkezi’nde tek spor salonu olma özelliğine sahip. 5 tane halı sahamız var. Bu olimpik spor salonu sporcularımız ve takımlarımız kullanacak. Davraz’da 5. telesiyej bitme aşamasında.  Telesiyej 8 kişilik olacak. Daha önceki yoğunluk Bubble sistemle daha da azalacak. Hem sporcular hem de vatandaş açısından çıkışlar kolay olacak” diye konuştu.

SICAK ASFALTTA TÜRKİYE 1.SİYİZ

Altyapı çalışmalarını ve yapılan projeleri anlatan İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, sözlerine şöyle devam etti:

“Isparta’da Özel İdaremizle beraber 8 bin 946 km’lik bir alana hitap etmekteyiz. Coğrafi konum olarak Sütçüler bölgesi biraz sıkıntılı. Bu anlamda da 2017 yılında asfalt yapılmasıyla beraber, son 5 yıla baktığımız da 2017 yılında 212 km, 2018 yılında 180 km, 2019 yılında 130 km, 2020 yılında da 185 km bir sıcak asfalt yapımı gerçekleştirildi. Bu noktada hakikaten Türkiye’de 1. sıradayız. Ciddi yatırımlar yapıyoruz, her geçen gün üstüne katarak gidiyoruz. Geçen sene Gölcük Yolunun tamamına asfalt yapıldı. Deregümü’yle Yakaören köyünün bağlantı yollarının tamamı yapıldı. Merkez köylerin tamamı sıcak asfaltla buluşmaya başladı. Asfalt çalışmalarımız sürüyor.  Çizgi makinemiz eksikti, onunla ilgili 2020 yılında da 630 bin devlet malzeme ofisinden çizgi aracı alındı. 2021 yılı içerisinde de yaklaşık 100 km civarında sıcak asfalt çalışmamız olacak. Geçen sene itibariyle 50 bin metre karelik parke taşı köylerimize döşedik. 5 bin 100 metre kare civarında da bordür taşı var. Artık köylerimiz kilit parkeyi almaktan vazgeçti. Merkez köylerimizde dahil olmak üzere 204 köyümüze sıcak asfaltla ilgili talepler başladı. Devletimizin bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde de onları yapma gayretinde olacağız. Köylerde, özellikle kışın öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız şehirlere gitmek için 2019 yılının sonu itibariyle bir proje yapıldı. Yaklaşık 210 tane köyümüze otobüs durakları konuldu. Nüfusu yüksek olan köylerimize 2’er tane konulmak üzere 210 adet yapıldı.

BUGÜNE KADAR 14 ADET HALI SAHA YAPILDI

Bunun yanında Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kamelya çalışmalarımız devam etti. Şuan da 110 tane köyümüze kamelyalarımızı yerleştirdik. Sosyal Sorumluluk Projesi neticesinde, cezaevi müdürüyle yapmış olduğumuz protokoller karşısında, cezaevindeki mahkum arkadaşlarımıza bedelini vermek kaydıyla onlarında desteğiyle 110 tane köyümüze kamelya yapımı devam etti. Sosyal Sorumluluğu burada devreye katmış oluyoruz. Bugüne kadar 14 adet halı saha yapıldı. 12 tanesi Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirildi. 2 tane köyümüzde muhtarlık vasıtasıyla köylülerin katkılarıyla oldu. 2021 yılı içerisinde de Yalvaç, taşıma araçları, köy meydanları, kamelyalar, otobüs durakları olmak üzere dezenfektanları ve ilaçlandırma programlarını gerçekleştirildi. Köylerde maske, dezenfektan dağıtımı yapıldı. Cezaevinde yaptırmış olduğumuz maskeleri, ihtiyaç olan köylere dağıtımını devem ettiriyoruz. Şarkikaraağaç ve Gelendost bölgesine 3-4 tane daha halı saha projemiz var. Bu pandemi köyleri ve bizlerin bazı işlerini aksattı. 234 köyümüzün tamamında çocuk oyun parkları var. Dönemi geldiği zamanlarda onları yeniliyoruz. Çocuk alanı olmayan köyümüz kalmadı.”

138 KÖYÜN İÇME SUYUNA GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KURDUK

 Güneş enerji sistemleri ve yapılan çalışmaları da değerlendiren İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “İçme suyu depolarını yeniden onarımlarını yaptık. Bakanlığın standartlarına uygun şekilde, içme suyu depolarını tamamen yeniledik. İçme suyu depolarının üstüne birde güneş enerji sistemi koyduk.138 tane köyümüzün içme suyu depoların üzerlerine güneş enerji sistemlerini kurarak elektrik bedellerini yarıdan aşağıya düşürdük. Tabi buda köyümüzü külfetten kurtardı. Önümüzde ki dönemlerde proje dahilinde köylerimizin tamamında güneş enerjisi sistemlerini kurarak, elektrik bedellerini yarıya düşürmeyi planlıyoruz. Sağlık Bakanlığının standartlarına uygun şekilde gerçekleştirildi. O yüzden Merkez köylerin hiç birinde sıkıntı çekmiyoruz.

GELENDOST’TA ELEKTRİK ÜRETİMİ

Gelendost’ta 2020’nin başında faaliyete girdi. Elektrik üretmeye başladı. 18 metre karelik bir alanda 4 bin 200 panellik, yılda 2 bin km saat üretebilecek güneş enerji sistemi kuruldu. 2020 yılın sonunda yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’nin üzerinde özel İdaremiz buradan elektrik bedeli tahsil etti. En önemli yatırımlardan biri budur. 2 santrallerinde fizibilitelerini yapıyoruz.

PANDEMİYE RAĞMEN 20 OKULUN BAHÇESİNİ DÜZENLEDİK

Pandemiye rağmen 20 tane okulumuzun bahçelerinin düzenlemelerini yaptık. Pota ve voleybol alanlarını yeniledik. Biz bütçemizin yüzde 20 oranında Milli eğitime bütçe ayırmak zorundayız. 2020 yılında da 4 tane Anaokulumuzu Milli eğitime devrimini yaptık. Çizgi aracımızı da okul hizmetlerine kullanmaya başladık.

MİLLET BAHÇESİNİ TAMAMLADIK

Millet bahçesinde 2020 yılında tamamladık. 2019 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda eski Milli eğitim binasını, millet kıraathanesi olarak değiştirdik. 2020 yılında da gölcükte ki Milas meselelerini, millet bahçesi olarak adlandırdık. Bahçeyi bakım onarımdan geçirdik, yürüyüş alanları, piknik alanları, kamelyalar, havuz bahçeleri, çeşmeler insanın rahat edebileceği alan haline geldi. 2020 yılında da buranın açılışını yaptık.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Bu bağımlılıkla mücadelede, gençlerimizi bu tür bağımlılıkla mücadelesinde rehabilite alanları yoktu.  Bununla ilgili çalışma yaptık, 1500 metre kare kapalı alanda bir yer oluşturduk. Burada iş atölyeleri, hava bahçeleri, kütüphaneler, at çiftliği, spor alanları var,  tamamen bağımlılıkla mücadelede yapılabilecek yer haline getirildi. İbrahim ve Yaşar Bey’e özellikle teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden bu işin üzerinde titizlikle duruyorlar. Devletin bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde desteklerimiz devam edecek. İlimizin kalkınması ve gelişmesine yönelik devletin kaynaklarını kullanarak İl Özel İdaremiz Isparta’mıza çok büyük yatırım yaptılar. Son 5 yılda yapılan yatırımlarla ilgili, ciddi yatırımlar yapıldı. İl Genel Meclisi olarak Isparta, İl, İlçe ve köylerde yaşayan vatandaşların bizden beklentilerini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Şehirlerimizde ne var ise köylerimizde de o olacak. Bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın Valimize, Vekillerimize, Özel İdare Çalışanlarımıza, Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Isparta’da güzel birliktelik yakaladık” Diyerek sözlerini tamamladı.

*Levent Doğan

Bu haber 1273 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...