15 TEMMUZ RUHU DİMDİK AYAKTA!

17 Temmuz 2021 12:42

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenilen ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin dik duruşu ve kararlılığı ile önlenen darbe girişiminin yıl dönümünde Ispartalılar 2016’da meydanlarda sergilediği tutumla yine meydanlardaydı.

Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri kortej yürüyüşü ile başladı. Isparta protokolü, yaşlısı genci binlerce kişi ile Mimar Sinan Caddesi’ni takiben  15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na ellerinde Türk bayrakları ile yürüdüler. 

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda ilk olarak Mehteran’ın Mehter gösterisi  ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından ise dua okundu.

Törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz konulu şiir, kompozisyon yarışması ve düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren sporculara  ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Programda konuşan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, 15 Temmuz 2016’da ülkemiz FETÖ terör örgütü tarafından sinsice ve haince planlanmış bir darbe girişimi içine girdiği ancak Cumhurbaşkanımız liderliğinde aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından bertaraf edildiğini söyledi.

Vali Seymenoğlu, “Fetullahçı Terör Örgütü mensupları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızarak; milletimizin kendilerine emaneti olan silah, mühimmat, askeri araç, helikopter ve savaş uçaklarını düşmanlarımıza karşı kullanmak yerine demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan masum vatandaşlarına karşı acımasız bir şekilde kullanmıştır. Teröristler bu hain darbe planını yaparken ülkesini, vatanını ve bayrağını seven güvenlik güçlerinin de olabileceği ve kahraman Türk Milletinin kendilerine karşı üstün azim ve kararlılıkla direneceği akıllarına bile getirememişti. 15 Temmuz gecesi, teröristlerin tanklarına ve zulmüne karşı elindeki Türk Bayrağından, gök kubbede yankılanan ezan ve salalardan güç alarak direnen kahramanlar, şehadeti ve gazi olmayı da göze alarak tarihi bir destan yazmıştır. Bu demokrasi direnişi sonunda 251 vatan sevdalısı kahramanımız şehit olurken 2 binden fazla vatandaşımız yaralanarak gazi olmuştur. Türkiye’yi geçilmez kılan helal süt emmiş bu kahramanlara, onları doğuran ana babalara selam olsun. Bu millet onlara minnettardır.” dedi.

Programda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması alandaki demokrasi nöbetçileri  kurulan dev ekran izlediler.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu sanatçısı Cengizhan Akar,  kahramanlık türkülerini seslendirdi.

Program kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen sancak koşusunda Özel Çocuklar Şanlı Türk Bayrağımızı 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar taşıyarak burada Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’na teslim ettiler.

Sancak koşusuna katılanlara daha sonra katılım belgeleri yine Vali Seymenoğlu tarafından verildi.

Alanda kamu kurum ve kuruluşları ile  sivil toplum kuruluşları  birer saatlik süre ile demokrasi nöbeti tuttular. 

Vali Seymenoğlu nöbet tutan bütün gruplar ile meydanda sohbet edip hatıra fotoğrafı çekildi.

Saatler 00:13’te Isparta’daki tüm camilerden Sala verildi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1517 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...