“MÜLTECİLER BİZİM ÇOCUKLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAKTADIRLAR”

29 Temmuz 2021 18:09

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Isparta Şubesinin genel kurulunda yaptığı konuşmada emeklilerin sorunlarını dile getirerek “Emeklilerimiz aldıkları maaşla geçinemez halde iken ülkemizde 5 milyonu aşkın  mülteci bulunuyor. Bunların ülkeye hiçbir katkısı yok, sadece bizim çocukların ekmeği ile oynuyorlar” dedi.

EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLÜYORSA O ÜLKE

KALKINMIŞ DEMEKTİR…

Konuşmasında emeklinin mutlu olduğu hiçbir probleminin bulunmadığı bir Türkiye özlemini dile getiren  TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Halbuki bir ülkede emeklinin ne kadar yüzü gülüyorsa o ülke kalkınmış demektir. Türkiye’de emekliler platformunu kuran kişi  benim” dedi.

Türkiye’de çalışanların çoğunun asgari ücretle çalıştığını hatırlatan Kazım Ergün, “Maalesef çalışanların çoğu asgari ücretle çalışmaktadır. Ülke bu sıkıntılarla yola devam ediyor.” Dedi.

MÜLTECİLERE BAKMAK

ZORUNDA DEĞİLİZ…

Türkiye’deki mülteci sorununa da değinen TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Ülkemizde 5 milyonu aşkın mülteci bulunuyor. Bunlar bizlerden, emeklilerden daha iyi yaşıyorlar. Hastanelerde sıra beklemeden muayene oluyorlar. Ülkeye hiçbir katkıları yok, bizim çocukların ekmeğiyle oynuyorlar. Hükümetin bu mülteci sorununa çözüm bulması gerekiyor” dedi.

BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ

“Biz kimseden korkmayız, biz sadece hakkımızı istiyoruz” diyen Ergün, kamuda ve özelde çalışanların geçim indiriminin daha yüksek olmasına rağmen, emeklilere verilen aylık ek ödeme tutarının ise sadece yüzde 4 olduğunu ifade etti. Biz üvey evlat mıyız diyen Ergün, emekli maaşlarına yansıtılan ek ödeme tutarının yüzde 10’a çıkarılmasını talep ettiklerini kaydetti. 

EMEKLİ GEÇİNEMEZ HALE GELDİ

Emeklilerin artık aldıkları maaşla geçinemez hale geldiklerini ifade eden TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Emekliler artık yüzdelik zam değil, seyyanen zam istiyor. Çünkü neden? yüzdelik maaş artışıyla 8 bin lira maaş alan bir emeklinin maaşına yüzde 10 zam yapıldığında 800 lira artış yansımış oluyor, ama 3 bin lira maaş alan biri ise 300 lira zam almış oluyor. Dolayısıyla emekliler arasındaki maaşlarda makas açılmış oluyor, bu yüzden seyyanen zam istiyoruz” dedi.

2000 SONRASI EMEKLİ

OLANLARIN İNTİBAK

YASASI HALA ÇIKMADI

Geçmiş yıllarda 2000 öncesi emekli olanların intibak düzenlemelerinin yapıldığını hatırlatan Kazım Ergün, “Ancak 2000 sonrası emekli olanların intibak düzenlemesi hala yapılmış değil. Bu konuda hakkımızı gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde gerekse Anayasa Mahkemesi’nde aradık ama oralardan bir sonuç elde edemedik. TBMM’de bu konu yıllardır beklemekte dedi.

TOKİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Türkiye Emekliler Derneğinin bir Yapı Kooperatifi  olmadığını hatırlatan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Bu konuda yanlış anlaşılmalar var. Bizim derneği bir yapı kooperatifi gibi görenler var. Biz üyelerimizin konut sahibi olması noktasında TOKİ ile işbirliği yapıyoruz” dedi.

DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Türkiye Emekliler Derneğinin emeklilerin her türlü sorununa sahip çıktığını, bayram ikramiyelerinin bu yıl 1100 liraya yükseltildiğini, promosyon tutarlarının da artmaya devam ettiğini kaydeden Kazım Ergün, “Yıllardır emeklilerden alınan muayene ve katkı paylarını kaldırın diyoruz. Ama bir türlü bu konuda sonuç alamadık. Çünkü emeklinin bir ayağı hastanede, maaşının bir bölümü hastanelere ve ilaç paralarına gidiyor” dedi. Ergün, konuşmasında ayrıca doğalgaz ve elektriğe yapılan yüksek zamları da eleştirdi.  

*Haber Merkezi

 

 

 

Bu haber 1267 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...