İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve Partililer Sütçüler’deki yangınla mücadeleye destek verdi

5 Ağustos 2021 15:34

Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde Çandır Köyü’nde çıkan yangın üzerine, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Muğla yangınlarında 4 gündür süren saha görevinden ayrılıp, Isparta’ya destek vermek üzere gece yarısı Isparta’ya gelmişti.

İYİ Parti teşkilatları ile buluşan Milletvekili Cesur, beraberindeki İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları ile, sahada yangın bölgelerinde sabaha kadar görev aldı.

Afet koordinasyon merkezinde bilgi akışı ve lojistik konularında destek veren İYİ Partili Cesur ve parti teşkilatları, evlerinin önünde ve balkonlarında sabaha kadar uyumayıp nöbet tutan köy halkını ziyaret edip yangın sahalarını yerinde inceledi.

Bölgeye dağılan İYİ Parti teşkilatları, gece saatlerinde yangın bölgelerini dolaşarak, yeniden alevlenen yangınları tespit ederek koordinasyon ekibine bilgi verdiler.

Eksiklikler ve yangınla mücadelede ihtiyaçlar konusunda bilgi alan Milletvekili Cesur, İstanbul ve Burdur’daki ekiplerle iletişime geçerek ihtiyaçların giderilmesi için destek girişiminde bulundu.

İstanbul ve Burdur’dan lojistik destek ekipman ve malzemelerin bir kısmı ulaştırılırken, bugün malzeme sevkiyatın devamı gerçekleşecek.

Sabaha kadar süren çalışmanın ardından, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve İYİ Parti teşkilatları bugün yine sahada çalışmalarına devam ediyorlar.

ÇANDIR’DAKİ YANGINLA MÜCADELE SAHASINDA ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Yangına müdahale eden ekiplerle, kamu görevlileri ile ve gönüllü vatandaşlar ile bilgi alışverişinde bulunan Milletvekili Cesur, ihtiyaç duyulan jeneratör, soğutucu, şişme yatak, giysi, yüksek kalorili bisküvi, sandviç, konserve, yiyecek ve yangınla mücadele ekipmanlarını temin ederek afet koordinasyon görevlilerine, Kızılay’a teslim edilmesini, bir kısım malzemenin de yangında evi yanan vatandaşlara ulaştırılmasını sağladı.

Yangın sahasına dağılan İYİ Partililerle birlikte Milletvekili Cesur da, yangınla mücadele ekiplere yeniden tutuşan bölgeleri haber vererek, yangına hızlı müdahale edilmesine yardımcı oldu.

Yangının vurduğu yerleşimleri ziyaret eden Isparta Milletvekili Aylin Cesur, evleri yanan vatandaşlarla görüşerek kayıpları hakkında bilgi aldı. Evlerini ve hayvanlarını kaybeden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cesur, kayıpların yerine konulması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, hükümetin bu görevi yerine getirmesi konusunda durumun takipçisi olacaklarını söyledi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1586 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...