Orman alanı temizliği konusunda önerge

8 Ağustos 2021 17:38

Isparta Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Ahmet Aydoğdu, Sütçüler ilçesi Çandır Köyünde meydana gelen orman yangınında tehlike saçan cam kırıkları ve plastikler başta olmak üzere tüm atıkları temizlemek için 500 – 600 kişilik genç grubunun orman alanını temizlemek istediğini belirterek, belediyenin bu konuda yardımcı olması için meclise önerge verdi.

Isparta Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantının tüm gündem maddelerini okumasının ardından söz alan Meclisin Bağımsız Üyesi Ahmet Aydoğdu, ilave gündem tekliflerinin olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi, ülkemizin bir çok ilinde olduğu gibi Sütçüler İlçesi Çandır köyünde de orman yangını çıktı. Dört gündür süren orman yangını bizlerin de orman yangınları konusunda çok dikkatli ve hazırlıklı olmamız gerektiğini ortaya koydu. Bu doğrultuda, geçtiğimiz gün 500 – 600 kişilik gençlerden oluşan bir grup kendilerinin de bu konuda bir yardımlarının olmasını istediklerini belirterek, orman alanındaki tüm cam kırıklarını, plastikleri ve  diğer tüm evsel atıkları temizlemek istediklerini söylediler. Ben de bu konuda belediyemizden bu gençlere destek verilmesi talebinde bulunuyorum ve konunun gündeme alınmasını istiyorum” dedi.

BAŞDEĞİRMEN; “GENÇLERE

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ”

Konuyu cevaplayan Başkan Başdeğirmen; “Gençlerimizin düşünceleri çok iyi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz Belediye olarak destek veririz. Örneğin, onları Sütçüler’e götürür ve getiririz. Bunun dışında ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Ancak, bu iş şuanda olamaz. Çünkü, orada halen orman yangını sürmekte ve alevlere 100 metreden yakın yaklaşılamıyor” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu; “Bilindiği gibi, yaşanan bu orman yangınları konusunda Isparta Valiliğimiz tüm ormanlara giriş – çıkış yasağı koydu. Bunu da önceki gün 16 Ağustos tarihine kadar uzattı. Dolayısıyla, bu gençlerimiz iyi niyetliler ama ormana girişlerine izin verilmez. Ancak, 16 Ağustos’tan sonra olabilir” dedi.

Konu hakkında yapılan konuşmaların ardından Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Ahmet Aydoğdu tarafından verilen ilave gündem teklifi oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1275 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...