“Bir dalına bile kıyamayacağımız koca koca ağaçlar yanarken adeta kurtarın beni diyen sesler çıkarıyorlardı..”

8 Ağustos 2021 17:52

Isparta Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, toplantının tüm gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve 4. Gününde de devam eden Sütçüler Çandır Orman Yangını hakkında açıklamalarda bulundu.

Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, biz Ağustos ayında toplanmayacaktık, yani meclisin izin ayı idi. Fakat, geçtiğimiz ay izin kullanmama ve çalışma kararı aldık. Bu doğrultuda, Ağustos ayı ilk toplantımızı geçtiğimiz Pazartesi günü yani 2 Ağustos tarihinde yapacaktık. Fakat, o gün öğle saatlerinde Sütçüler ilçemizin Çandır köyünden gelen orman yangını tüm planlarımızı değiştirdi. Hemen harekete geçerek Sütçüler ilçemize gittik. Dolayısıyla, o gün toplantımızı yapamadık. Artık Ağustos ayı ilk toplantısını bugün yapıyoruz.

Evet arkadaşlar Allah kimsenin başına vermesin. Orman yangını olayı gerçekten çok zor bir durum. Ciğerlerimiz yanıyor. Başka illerde yaşandığında da üzülüyor ve hatta komşumuz Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçen hafta meydana gelen orman yangınında bizzat Manavgat’a gittim. Ekiplerimizi de götürdüm ve yangının söndürülmesine destek olduk. Ancak, bu defa orman yangını ilimizde meydana geldi. Tabiki bu durum bizi daha da üzdü.

Üç gün boyunca sayın Valimiz, sayın Milletvekillerimiz ben ve diğer tüm yetkililer sürekli orada kaldılar. Yangının söndürülmesi çalışmalarında yakından ilgilendiler. Sayın Valimiz ve Vekillerimiz halen orada. Ben dün akşam geldim. Ama ekiplerimiz halen orada ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Bu orman yangını olayı çok farklı bir şey gerçekten. Bir tarafı söndürüyorsunuz. Biraz ilerden yine başlıyor. Orayı söndürüyorsunuz, başka bir yerden başlıyor. Akıl alır gibi değil. Yangında karadan müdahale ettiğimiz gibi, Yangın söndürme Uçağımız ve Helikopterlerimiz sürekli su taşıdılar ve alevlerin üzerine bıraktılar.

Öyle manzaralar gördüm ki, beni çok etkiledi. Bir dalına bile kıyamadığımız koca koca ağaçlar cayır cayır yandı. Yanarken öyle sesler çıkarıyorlardı ki, adeta ‘Yanıyorum kurtarın’ dercesine sesler çıkarıyorlardı. Bu beni çok etkiledi ve halen daha gördüklerim ve duyduklarımın etkisindeyim. Yaşananlar gözümün önünden gitmiyor. Allah kimsenin başına böyle bir yangın vermesin. Gerçekten çok zor” dedi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...