ÇANDIR ORMAN YANGINI TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

10 Ağustos 2021 18:23

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü Yazılı Kanyon Milli Parkı sınırları içinde geçtiğimiz Pazartesi günü saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını tamamen söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

SÜTÇÜLER YANGINI TAM 6 GÜN SÜRDÜ

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Günlerdir ülkemizin yüreğini yakan ve Isparta’mızı da etkisi altına alan orman yangınları derin üzüntüye neden oldu. 2 Ağustos Pazartesi günü ilimiz Sütçüler İlçesi Çandır Köyü Yazılı Kanyon Milli Parkında çıkan orman yangını önce tamamen kontrol altına alınmış ve ardından söndürülmüştür. Şuanda soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.

KOVADA’DAKİ ORMAN

YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Çandır’daki yangından bir gün sonra Eğirdir İlçesi Kovada Gölü mevkiinde çıkan orman yangını ekiplerin ve yöre halkının hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür. 

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI

DEVAM EDİYOR

9 Ağustos Pazartesi itibariyle Isparta’da devam eden yangın bulunmamaktadır. Devletimizin tüm imkânları seferber edilerek, halkımızın da üstün gayretleri ile Orman yangını meydana gelen alanlarda, soğutma çalışmaları ve gözetim faaliyetleri devam etmektedir. Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde yangın söndürme helikopteri ile tüm alanlar havadan kontrol edilmektedir.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

İlimizde şuana kadar meydana gelen Orman yangınları sebebi ile etkilenen, maddi zarar gören ve boşaltılan başta Sütçüler ilçesi Çandır Köyü olmak üzere tüm yerleşim yerlerinde hayat normale dönmeye başlamıştır. Tüm vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir. Bu vesileyle, bir daha böyle felaketler yaşamamayı diliyor ve orman yangınları konusunda halkımızın daha hassasiyetli olmasını temenni ediyoruz.”

EKİPLER MUĞLA VE

AYDIN İLLERİNE KAYDIRILDI

Öte yandan, Sütçüler Çandır’daki yangının söndürülmesinin ardından geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren bölgede görev yapan Yangın Söndürme Uçağı, Helikopterleri ve Karadaki tüm ekiplerin Muğla ve Aydın illerindeki orman yangınına sevk edildiği belirtildi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1285 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...