“Melikler Köprüsü olmasaydı bütün Çandır’ı kaybederdik”

10 Ağustos 2021 18:24

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Sütçüler yangınında Melikler Köprüsünün önemine değindi. Bilgiç,  “Eğer Melikler köprüsü olmamış olsaydı bizim bu kadar müdahale aracını ekipmanı bu kadar kısa sürede Çandır’a indirmemiz mümkün olmazdı. Bütün Çandır’ı kaybederdik” dedi.

Melikler köprüsünde yapılışında emeğiniz çok o köprünün ne kadar önemli olduğunu hep birlikte bir kez daha gördük. İtfaiye ve arazözlerin çandır’a ulaşması kolay oldu. Melikler köprüsünü ben yaptım diyebilirim yangında ilk günden itibaren ve en kısa sürede olay yerine ulaşmada büyük kolaylık sağladı bize Melikler köprüsü ve bunu bir tek ben söylemiyorum çevredeki vatandaşlar tüm kamu kurumları ve bu işi bilen arkadaşlar hepsi aynı şeyi söylüyorlar. Eğer Melikler köprüsü olmamış olsaydı bizim bu kadar müdahale aracını ekipmanı bu kadar kısa sürede Çandır’a indirmemiz mümkün olmazdı. Bütün Çandır’ı kaybederdik. Bazı bölgeyi bilmeyenler ve hatırlarsanız köprünün açılışında şöyle söylemiştim bu işe karşı çıkanlarla ilgili olarak eskiden çocukluğumuzda bir şarkı vardı o şarkıda bir köy var uzakta gitmesekte, kalmasakta, görmesekte o köy bizim köyümüzdür. Eğer bir yere gitmiyorsan görmüyorsan orada kalmıyorsan toprağına ayak basmıyorsan suyunu içip insanını kucaklamıyorsan o köy senin köyün değildir bunu yapmayanlar bu köprünün ne anlama geldiğini bilmezler demiştim. O gün o konuşmada ne kadar haklı olduğumu bu gün görüyorum. Rabbime şükrediyorum ki biz hakikaten o köprüyü gelmişiz ve yapmışız.

BUNU YAPANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Gerçekten üzgünüz tek sevinç kaynağımız hiçbir şekilde çan kaybının olmamasıdır. Olabilecek en az hasarla bu işi atlatmamızdır ama ülkem adına gerçekten çok üzgünüm ama buna sebep olanlar bilsinler ki mutlak suretle bunun bedelini ödeyecekler. Bu devlet güçlü bir devlettir ve  bu devletin ne kadar güçlü olduğu bütün bu saldırıyla bugün ortaya çıkmıştır. Bu ülkeye başka hiçbir şekilde zarar verme imkanı olmayanlar zararı ağaçlardan çıkarmaya başladılar.  Üzücü olan gezi olaylarında 4-5 ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıran ahlaksızların hiçbir tanesi milyonlarda dekar dönüm arazimiz yanıp kül olurken ortalıkta hiç yoklar buna sebep olanları değil yok uçak vardı, yok ekipman azdı, gibi sözlerle hükümeti eleştirmeye kalkmaları birtek sosyal medya hesapları üzerinden “HELP TURKEY” diyerek bu ülkeyi acizlik içerisinde gösterme gayretinde bulundular. Bu ülkenin içerideki ve dışarıdaki hain ve işbirlikçilerine onlara hizmet eden uşakların hepsini lanetliyorum. Onlar kendi utançları içerisinde boğulacaklardır. Hiç kimsenin bu ülkenin aziz milletin değerlerine bu şekilde saldırma hakkı yoktur ve asla ona müsaade etmeyeceğiz asla meydanı onlara bırakmayacağız. Hiçbir katkıyı sağlamayıp gelip bu tarz alanlarda şov yapmaya kalkan siyasete de lanet olsun diyorum.”  

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1335 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...