64 Kahraman Şehidimizin yarım kalan öykülerini kaleme aldılar

11 Ağustos 2021 14:31

"BİR ŞEHİT BİR ÖYKÜ BİR ŞİİR PROJESİ" kapsamında 53 Şair ve Yazarın katıldığı ve 64  şehit öyküsünün yer aldığı bir kitap hazırlandı. Proje Yönetim Kurulu Üyesi ve Editörü Talip Kazgı, “Eser; bizler için canlarını veren yiğitlerin, yarım kalan hikayelerini genç nesillere aktarmak, onlara şehitlerinin yarım kalan hikayelerinden yola çıkarak vatansever bir nesil olması gayesi ile kaleme alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından Şair ve Yazarlar, şiirlerini ve yazılarını bu kez de vatan için canını feda eden şehitlerimiz için yazdılar. Proje Koordinatörü Harun Yıldırım öncülüğünde, 53 Şair ve Yazarın katıldığı ve 64 Şehit öyküsünün yer aldığı kitabın satışlarından elde edilecek gelirler ise tamamen şehit aileleri dernekleri veya Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

 Isparta’dan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  emekli Şube Müdürü Fatma Uçarlar,  Keçiborlu’dan Ülker Aygün ve Ülkü İlkokulu Öğretmeni Şeref Çırak ve Belceğiz köyünden Proje koordinatörü Harun Yıldırım da şehitlerimizin hayat öykülerini kitaba yansıttılar.

 ‘Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir’ Projesi Yönetim (Seçki) Kurulu Üyesi ve Editörü Talip Kazgı, söz konusu proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Proje koordinatörümüz Sayın Harun YILDIRIM öncülüğünde bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığımız "Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir Projesi" nihayet 7 Ağustos 2021 itibari ile sona erdi.

“BU PROJE SAHASINDA BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIMAKTADIR”

Daha önceleri malumunuz olduğu üzere, sadece şehitlerin kısaca biyografilerinin yer aldığı onlarca "Şehit Albümü" görmüşlüğünüz olmuştur. Fakat bu proje sahasında bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Neden mi? Hikayeleri yazılan tüm şehitlerimizin öyküleri yakınlarının verdiği gerçek bilgilerden yola çıkılarak hazırlanmış ve yüreklere dokunan hatıralar, yaşanmışlıklar ortaya çıkmıştır.

İlk etapta koordinatör Sayın Harun Yıldırım tarafından kısa sürede bir Yönetim (Seçki)  kurulu oluşturularak projenin daha disiplinli ve çekirdek bir kadro tarafından yürütülmesi amaçlanmıştır.

Kurul oluşturulduktan sonra sosyal medya, radyo, tv v.s kanallarla bu proje hakkında sürekli yayınlar yapılarak bu projeye katılım için ayrım yapılmaksızın herkese çağrı yapılmıştır. Gelen eserler zaman içerisinde satır satır seçki kurulu tarafından incelenmiş olup yayımlanmaya değer eserler uzun editlemeler sonrasında son hali ile kitaptaki yerini almıştır.

GELİRİ ŞEHİT AİLELERİ DERNEKLERİ VEYA MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞLANACAK

Şehitlerimizle ilgili bir farkındalık oluşturmak amaçlı yazılan bu eserde, şehit ailelerinden "muvafakatname" alınmış ve onların izni ile bu hikayeler yayımlanmıştır. Gecemizi gündüzümüze katarak, aylar süren ve geceler boyu da zaman harcanan bu değerli eser için yazarlardan herhangi bir katılım ücreti alınmadığı gibi, eserin satışından elde edilecek gelirlerden de bir kuruş dahi kişisel fayda temin edilmeyecektir. Kitapların satışlarından elde edilecek gelirler tamamen şehit aileleri dernekleri veya Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacaktır. Kitap temin adresi bilahere sanal alemde duyurulacaktır.

53 şair/yazarın katıldığı ve 64  şehit öyküsünün yer aldığı bu değerli eseri, halkımızın takdirine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz..

KİTABIN GALASI ŞARKİKARAAĞAÇ BELCEĞİZ KÖYÜNDE YAPILDI

7-8 Ağustos 2021 tarihi itibarı ile kitabımızın tanıtım galası Isparta Şarkikaraağaç ilçesi Belceğiz Köyü'nde, halkın ve protokolün yoğun katılımı ile icra edilmiş olup, programa eserde şehitlerin hikayelerini kaleme alan şair/yazarlar, aşıklar ve ünlü müzisyenimiz Gazi Gururbey'de katılmıştır.

Yörük kültüründen gelen Belceğiz halkının misafirperver davranışından dolayı onlara da ayrıca çok teşekkür ederim.

Isparta’dan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  emekli Şube Müdürü Fatma Uçarlar,  Keçiborlu’dan Ülker Aygün ve Ülkü İlkokulu Öğretmeni Şeref Çırak ve Belceğiz köyünden Proje koordinatörü Harun Yıldırım da şehitlerimizin hayat öykülerini kitaba yansıttılar.

FATMA UÇARLAR DEDESİ AHMETOĞLU ALİ’Yİ KALEME ALDI

Aynı zamanda şair - yazar Uçarlar ise 57. Alay'da şehit olan dedesi Ahmetoğlu Ali’yi, 2018 yılında Zeytindağlı Harekâtında şehit olan Burhan Açıkkol’un hayatlarını ve şiirini kitaba işledi. Şair Yazar Ülker Aygün, Şehit Göksel Koç’un ve Şehidimiz Ramazan Yiğit’in hayatını öyküleştirdi.

Şarkikaraağaç Belceğiz Köy Meydanında düzenlenen Şehitlerimizi Anma Programına Aksu Kaymakamı Özlem Kılıçtürk ve Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Muhtar İbrahim Böcek ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Gazi Ali Savcı  ile şehit aileleri de katıldı.

“BU ESER HEPİMİZİN”

Bu eser 53 yazarın nam yapmak için, ya da üç beş kuruş kazanmak için yazdığı sıradan bir eser değildir. Bu eser, bizler için canlarını veren yiğitlerin, yarım kalan hikayelerini genç nesillere aktarmak, onlara şehitlerinin yarım kalan hikayelerinden yola çıkarak vatansever bir nesil olması gayesi ile kaleme alınmıştır. Bu eser şehitlerin anlatıldığı bir eserdir. Bu eser kimimizin evladının, kimimizin abisinin ya da amcasının kahramanlık öykülerini anlatan bir eserdir. Bu eser hepimizin esedir.

Böyle anlamlı bir programa Isparta İl ve ilçelerimiz ev sahipliği yapmak istediği takdirde seçkide yer olan şairlerimiz ile programı sunmaya hazırız

YÖNETİM KURULU

"Bir Şehit Bir Öykü Bir Şehit Projesi Yönetim (Seçki) Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır.

1- Harun YILDIRIM (Proje koordinatörü -Şair/yazar)

2- Faruk ANBARCIOĞLU (22. Dönem Bursa Milletvekili - Şair/yazar)

3- Safiye SAMYELİ (Program sunucusu - Şair/yazar- Kitap son okuma)

4- Talip KAZGI (Radyo Programcısı -Şair/yazar- Kitap Editörü)

5- Kenan AĞIRMAN (Şair/yazar)

*Özge Kılınç

 

Bu haber 1350 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...