“ÖĞRENCİLER TERCİH KONUSUNDA İYİ ARAŞTIRMA VE İNCELEME YAPSINLAR”

14 Ağustos 2021 10:08

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, üniversite adaylarının tercih pusulası olmaya devam ediyor. ISUBÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen ve üniversite adaylarına tercih döneminde yardımcı olmayı amaçlayan üniversite yönetimi, aday öğrencileri ve ailelerini ISUBÜ Rektörlük yerleşkesine bekliyor.

Mekatronik Mühendisi 4. Sınıf öğrencisi Ercan Turgut ise “ Bu sene içerisinde Üniversitemizin bize sağlamış olduğu 7+1 iş yeri eğitimi modeli ile beraber, bir dönemimi işletmede gerçekleştireceğim için benim için imkânsızlar içerisinde. Üniversitemiz bu konuda bütün imkânları bizlere sağlıyor. Gelecek arkadaşlarımızı Üniversitemize, topluluklarımıza bekliyoruz. Biz burada ortak akılda buluştuk, sizleri de bekliyoruz” dedi.

Akademisyen Gürkan Gültekin de, “Keçiborlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde programımız bulunmakta. Programımızı 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete başlamış bulunmakta. Havacılık sektörü de özellikle son 10 yıl içerisinde son derece gelişmiş durumdaydı. Bunun neticesinde de sektörün kabin memuru ihtiyacını karşılamak için bölüm hizmetini aktif hale getirmiş durumdayız. Bu şekilde faaliyetlerini yürütmekteyiz. Bölümümüzde ki ders içeriklerini de havacılıkla alakalı dersler var, ağırlıklı bir İngilizce eğitimi veriyoruz. Bunun sonucunda da öğrencilerimiz çeşitli şekillerde hem havacılık alanında hem de yabancı dil anlamında kendilerini donanımlı ve hazır bir halde sektörle buluşmak için vesile oluyoruz. Bu şekilde de çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim  Diler ise öğrencilerin tercih konusunda iyi araştırmalarını ve incelemelerini isteyerek şunları söyledi:

“Şuan da Üniversite adayı öğrenci arkadaşlarımız için son bir hafta kaldı. Bu dönem onlar için oldukça önemli. Hangi Üniversiteyi yazacakları, hangi bölümü tercih edecekleri son derece dikkatli bir şekilde araştırmaları ve incelemeleri lazım. Elimizden geldiğince tüm Üniversite öğrenci arkadaşlarımıza Isparta’mızı, Üniversitemizin etkinliklerine bu anlamda güvenerek anlatıyoruz.  Üniversitemiz 2018 yılında bu anlamda kuruldu ama 40 yıllık bir geçmişi ve 40 yıllık bir tecrübesi var. 6 fakülte, 18 Meslek Yüksekokulu ve yaklaşık 120’ye yakın programlarla Isparta’mıza, Akdeniz Bölgesine ve Ülkemize hizmet etmekteyiz. Öğrenci arkadaşlarımız son tercihlerini getirmeden önce mutlaka Üniversitemizin etkinliklerini, bölümlerini, fakültelerini gerek sosyal medya hesaplarından gerek televizyon kanallarından gerek ise Üniversitemize gelerek bakabilirler. 24 saat Üniversitemizin web sayfası olan aday port adından hizmet alarak, destek alarak kafalarına takılan her türlü soruyu hocalarımıza, bölüm başkanlarımıza, dekanlarımıza mutlaka sorabilirler. Çok iyi araştırmalarını biz bu anlamda çok istiyoruz. Uygulamalı eğitimin öncü kuruluşlarından, öncü Üniversitelerinden bir tanesiyiz. Öğrenci arkadaşlarımıza hem Meslek Yüksekokullarında hem de fakülteler de son sınıfa geldikleri zaman, kendi alanlarıyla ilgili iş yerine tam zamanın da gidiyorlar ve iş yeri eğitimi bittikten sonra iş yeri teklifini alıyorlar. Bundan daha güzel mutluluk olamaz. Bizim amacımız iş arayan değil, işte aranan özelliklere sahip kaliteli, nitelikli öğrenci arkadaşlarımıza Üniversitemizde yetiştirmek ve eğitmek istiyoruz.”

*Levent Doğan

Bu haber 1498 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...