Deregümü Köyünde KARANFİL Hasadı başladı

17 Ağustos 2021 15:56

Merkeze bağlı Deregümü köyünde ilkbahar aylarında dikilen karanfillerin hasadı başlarken, rengarenk ilk ürünler Hollanda ve İngiltere’ye ihraç ediliyor. Köyde bu sezon 2 bin dekar alanda 300 milyon dal karanfil üretilmesi bekleniyor.

Karanfil Üreticilerinden  Mesut Kahveci  karanfil hasadıyla ilgili  yaptığı açıklamada; “Yayla şartların da Isparta Bölgemiz de üretmiş olduğumuz karanfillerimizin hasadına başladık. Isparta’mız da 2 bin dekar civarında bulunan karanfil sıralarında hızlı şekilde devam ediyor.

Başta Hollanda olmak üzere İngiltere, Romanya, Bulgaristan’a gönderiyoruz. Ama ağırlığımız Hollanda. Şuan da dalı Yurt dışına İngiltere’ye 6-8 saat aralığında teslim gidiyor” dedi.

 Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı ise “2021 karanfil sezonunu 1 ay önce açtık. Hala hızlı bir şekilde devam ediyor. Haziranda başlamış olduğumuz karanfili, dekardan yaklaşık 150 bin civarında karanfil elde ediyoruz. 2 bin dekar arazide Çünür ve Deregümü olmak üzere üretim yapıyoruz. Yaklaşık 300 milyon dal karanfile takabil ediyor. Bunun güzel yeri şudur ki: Bütün karanfilimiz yurt dışına ihracat olduğu için ülkemize, milli ekonomiye güzel dönüş oluyor. Bunlar 6-7 sent üzerinden oraya teslim şeklinden yapılıyor. Buda ülkemize güzel gelir oluyor. Sadece ülkemize değil, burada üreten çiftçimize, çalışan vatandaşlarımıza, mülteci vatandaşlarımıza bu şekilde gelir kapısı oluyor. Bu gelir kapısını açan Deregümülü çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizde ki bütün çiftçilerimize bol, bereketli kazanç diliyorum” diye konuştu.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1284 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...