YAZ SPOR OKULLARINA REKOR BAŞVURU

26 Ağustos 2021 18:06

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen ücretsiz Yaz Spor Okulları yoğun ilgi görüyor. Pandemiye rağmen,  5-18 yaş aralığındaki her çocuğun ücretsiz olarak katılabildiği yaz spor okullarına yoğun ilgi var. Yaz spor okullarında, çocuklar bir yandan serbest zamanlarını değerlendirebildi  bir yandan da sevdikleri spor branşında kendilerini geliştirme fırsatı buldu. 24 branştaki düzenlenen kurslar 27 Ağustos Cuma günü sona erecek.

’Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Bocce, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Dart, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yelken ( Eğirdir), Yüzme dallarındaki kurslar yoğun ilgi gördü.

                Yaz Spor Okullarına  2 dönemde yaklaşık 17 bin 885 kişi başvurdu.  Pandemi de oldukça sıkılan öğrenciler spor salonlarına ve alanlarına akın ettiler. En çok ilgi yüzmeye oldu. Yüzmeye 2400 öğrenci katılırken, 1300 kişi ile futbol en rağbet gören dallar arasında yer aldı. Basketbol kurslarına 950, voleybola 780 ve satranca da 400 öğrenci başvurdu.

                İlk 2 dönemin ardından kurslar antrenman ve hobi grup çalışmalarıyla devam edecek.

                Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Spor Şube Müdürü Ahmet Taşdemir’in koordinatörlüğünde yaz spor okulları yoğun ilgi gördü. Antrenörler ise yaz spor okullarındaki gençleri altyapılara dahil etmek için yoğun çaba sarf ediyor.

*Levent Doğan

 

 

Bu haber 1241 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...