Ziraat Fakültesi Öğrencileri Zorunlu Stajlarını Tamamlandı

26 Ağustos 2021 18:09

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanları, 9 bölümde stajını tamamlayan yaklaşık 150 öğrenciyle bir araya geldi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin 9 bölümünde eğitim öğretim gören öğrenciler, fakültede yaptıkları 1. dönem 2 aylık zorunlu stajlarını tamamlandı.  Rektör Diler ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanları stajlarının son gününde öğrencilerle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptılar. Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde yapılan toplantıda “işyeri eğitimi” hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Gül, “Daha kaliteli eğitimi nasıl veririz kaygısıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler gelecekte Ziraat Mühendisi ehliyetine sahip olacaksınız. 1.ve 2. İş yeri eğitimi ile size yükleme yapıp ileride başarılı olmanıza katkıda bulunuyoruz. İnşallah eğitiminiz yararlı olmuştur. Hepinize gelecek hayatınızda başarılar dilerim.” dedi.

Uygulamalı eğitiminin önemine değinen ISUBÜ Rektörü Diler, “Uygulanan eğitim sisteminden dolayı memnuniyetin öğrencilerimizde yüksek oranlarda oluşu, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.” dedi.

Öğrencilere +1’lerinizi geliştirin ve çoğaltın tavsiyesinde bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, “okuduğunuz alanın dışında yabancı dilinizi mutlaka geliştirin. Türkiye’de ve Dünya’da yabancı dil olmazsa olmaz. Sadece tek bir yabancı dil değil, ikinci ve üçün dili okuma anlama seviyesinde kazanmanızı öneriyorum. Bilgisayarı mutlaka iyi biliyorsunuzdur ama mutlaka yanında bir yazılım programını öğrenin, bunlar ileride çok büyük fayda sağlayacak ve sizi +1 öne geçirecektir. Zorunlu iş yeri eğitimini şimdilik tamamladınız. Hayatta başarılı olmanın tek yolu ve o da yapacağınız işi sevmek. Mesleğini severek yaptığınızda başarılı olduğunuzu göreceksiniz. 7/24 hem bana hem dekanımıza ulaşabilirsiniz. Sizlerden kalan 2 yılınız içinde hem sportif alanda, hem mesleki alanda hem de sosyal alanda çok güzel başarılar bekliyorum.” dedi.

Stajını tamamlayan öğrenciler, uygulamalı eğitimin kendileri için önemli olduğunu belirterek, görüş ve önerilerini Rektör Diler ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarına ilettiler.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1247 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...