“VELİLERİMİZİ AŞIYA, SONRA DA ÇOCUKLARIMIZ OKULA BEKLİYORUZ”

28 Ağustos 2021 12:29

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı olan okullar yeniden açılacak, öğrenciler okullarına yeniden kavuşacak. Bu nedenle Isparta’daki okullarda tedbirler üst düzeyde alındı. Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü, öğrenci ve velilere seslendi: “ Aşı konusunda hassas olunmalı” dedi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü, öğrenci ve velilere aşı konusunda seslendi. Yeni öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükküpçü, “Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz okulların açılışı öncesi tüm hazırlıkları tamamladık. Allah nasip ederse tüm çocukları okullarımıza bekliyoruz. Bu noktada üzerimize düşen ne var ise yapmaya hazırdık. Bakanlığımız son dönemde yaptığı toplantılarla, bizi bu konuda biraz daha güçlendirdi. Her çocuğumuz için mutlaka bir ödenek ayrıldı, gönderildi. Biz her çocuğumuzun okula sağlıklı girebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burada bir şeyi unutmamak gerekiyor. Biz ne kadar çalışma yaparsak yapalım, önce ailelerimizin bu nokta da hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Çünkü gündüz bizimle birlikte olan çocuk, akşam ailesine gidecek. Ailenin öncelikle kendisine aşı konusunda yeniden bir soru sorması gerekiyor. Ben aşımı vurundum mu? Vurunduysam yenilerini tekrar etmem gerekiyor mu? Sorusunu sorması gerekiyor. Bizim okullarımız asla Pandeminin yaygınlaştığı yerler değil. Tam tersine dışarıdan okula ulaştırma ihtimali olan yerler. Bu noktada yapılacak iş, aşı konusunda büyüklerimizin kampanyayla kendilerini aşıya götürmelerinde fayda var. Aşı işini çözersek bu pandemi sıkıntılarını daha rahat atlatmamız kolay olacaktır” dedi.

Dezenfekte, maske ve yapılan çalışmalarla da ilgili olarak İl Müdürü Büyükküpçü “Milli Eğitim Bakanlığı bize gönderdiği bütçeyle, Isparta’da ki TOBB Meslek Lisemizin ürettiği dezenfektanlarla, maskelerle okullarımıza şimdiden hazırlığımızı yaptık. Her çocuğumuzun ve orada çalışan personelimizin ihtiyacı olan dezenfektan ve maskede hazır. Hatta maskelerimizi boy boy hazırladık. Anaokuluna bir boy, Ortaokul ve Liseye bir boy ve daha büyüklerine maskelerimiz hazır.

Okulun temiz kampanyalarıyla Isparta’da ki tüm okul ve İlçelerde dahil, kampanya sonucunda hak etti almayı. Bu yüksek standartları ve hijyen şartları bulunan bir kampanyaydı. Çok şükür biz Isparta olarak tüm okullarımızla Pandemiye uygun şekilde eğitim verebilecek şekildeyiz. Bütün hazırlıklarımız tamam. Önce velilerimizi aşıya sonra da çocuklarımızı okula bekliyoruz” diye konuşu.

 *Levent Doğan

Bu haber 1362 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...