“BİZ ÖNCE KENDİ EVLATLARIMIZA İŞ VE EĞİTİM SAĞLAYACAĞIZ”

1 Eylül 2021 18:32

CHP İL Başkanı Halıcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Mülteciler kontrolsüz bir şekilde, akın akın Türkiye’ye girmeye başladı. Orta doğuda örnekleri var. Bu mültecilerin bir kısmına orta doğuda da sahip çıkılıyor. Ney yapılıyor? Kamplar yapılıyor, tampon bölgeler oluşturuluyor. Bu kamplarda 100-200 bin kişi oluyor.  Sen neden bu kontrolsüz girişe izin veriyorsun? Neden ellerini, kollarını sallayarak ülkemize giriyorlar? Bugün Türkiye’nin demokratik yapısında çok ciddi bir bozulma görüyoruz. Neden? Bu insanların kültürleri, yaşam şekilleri, eğitim seviyeleri bizden çok farklı.

Bizim bir takım gelenek ve göreneklerimiz var. Bu insanları siz eğitmeden, bu yapıya alıştırmadan, gelenek ve görenekleri öğretmeden bu ülkeye sokarsanız sonunda olanları zaten hep beraber görüyoruz, sonuçlarına da katlanmak durumunda kalırsınız. Maalesef vatandaş olarak bizlerde katlanmak durumunda kalıyoruz. AKP’nin yaptığı hataları sonuçlarını hep beraber yaşamak durumunda kalıyoruz. Olmaz, olmamalı.

Öncelikle belli bir sınır konmalı. Sen zaten görevini yaptın, 400 bin ’ine sahip çıktın. 5-6 milyon göçmen ne demek? Senin nüfusunun yüzde 5’ini geçti, yüzde 10’una geldi. Bizim bu konuya bakışımız nettir. Genel Başkanımız da sık sık açıklıyor. Geçende çıkışı oldu, sınır namustur dedi. Bütün il ve ilçe binalarımıza astık. Biz sınırlarımızı korumak zorundayız. Önce kendi evlatlarımıza iş, eğitim sağlayacağız, sonra gücümüz yettiği kadar inana bakacağız. Büyük olaylar yaşandı, dolayısıyla bu göç meselesi basitleşecek bir şey değil.  Bizimde canımızı çok yakıyor. Günü geldiğinde misafirlerimizi yerlerine yollayacağız. “

*Levent Doğan

 

Bu haber 1282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...