Eğirdir’de nefes kesen Kickboks gecesi

3 Eylül 2021 18:28

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi’nin organize ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programının içerisinde bulunan ve 30 Ağustos gecesi geçekleşen Eğirdir Belediyesi Kick Boks Altın Kemer K1 müsabakaları halkında katılımıyla gala gecesine dönüştü.

Programa AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur GÖKGÖZ, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Ege Bölgesi Koordinatörü Tülay Beşkonak Özçay, AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Mevlüt DOĞANAY ve tüm teşkilatları ile yönetimi, Eğirdir Emniyet Müdürü Ayhan Zarif,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, EMY Müdürü Mustafa Gök, Gençlik Spor İlçe Müdürü Taylan Ulutaş, turnuvanın sponsoru MS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer BARIŞ, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı.

Profesyonel Kick Boks Sunucusu ve Milli Kick Boksçu Muhsin TÜRK’ün sunuculuğunu yaptığı gecenin organizatörlüğünü ise Yapıcı Ficht Clup Sahibi Milli Antrenör Mustafa Yapıcı ve oğlu Süleyman Yapıcı gerçekleştirdi.

Kick Boks Federasyonu tarafından Eğirdir’e görevlendirilen müsabakaların gözlemci ve hakemleri ise şu isimlerden oluştu. Türkiye Kıck Boks Federasyonu Profesyonel Şubesi Başkan Yardımcısı gözlemci Talat Ayhan , Müsabakanın Başhakemi Latif Karsanba diğer hakemler ise Gazi Mızrak, Uğur Erdem,  Şehriban Doğan ve Tünay Gülmez’den oluştu.

Müsabakalara katılan sporcuların Antrenörleri ise Süleyman Yapıcı (Antalya), Arzu Yapıcı  (Cezayir), Ekrem Aris (Sivas), Mert Türk (Manavgat), Seyfettin Bilgin (Alanya), Mehmet Köktaş (Antalya),  Ahmet Karakaş (Antalya), Zekeriya Demir (Alanya), Hatice Erdoğan (Antalya), Serdar Şanlı (Afyon), Burhan ERDEN  (Mersin), Bülent Çetintaş  (Antalya), Cemal Kocabaş (Zonguldak), Şükrü Haksız (Korkuteli), Muhittin Kuşçu, (Osmaniye),

Sezai Küçük (Serik) isimlerinden oluştu.

Mehmet Uğur GÖKGÖZ ring üzerinde yaptığı konuşmada; ‘Değerli takdimci arkadaşım gereğini fazlasıyla söyledi aslında. 2 yıl önce ilk Kick Boks mücadelelerini hep beraberce icra etmiştik. Bugün yine Eğirdir’li hemşehrilerimizle beraber Zaferimizin 99. yılında bir arada bulunmaktan dolayı, kıymetli dostları, arkadaşları, sporcularımızı, hakemlerimizi ve kıymetli hemşehrilerimi bir arada görmekten ayrıca bahtiyarlık duyuyorum. Müsabakaların sakatlıksız ve centilmence geçmesini diliyor hepinize saygılarımı ve sevgilerimi arz ediyorum’ dedi.

Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK ring üzerinde yaptığı konuşmada; ‘Zaferin gecesinde çok güzel bir programla sizlerle birlikteyiz. Öncelikle ben 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Eğirdir İlçemiz gerçekten sahip olduğu altyapıyla spor ve sporcunun şehri ilçesi olma yolunda ilerliyor. Bugünde Belediyemizin Kick Boks Federasyonuyla birlikte düzenlemiş olduğu bu güzel organizasyonda sizlerle birlikteyiz. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza, federasyonumuza, belediyemize çok teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederken müsabakaya katılan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.’ ifadelerine yer verdi.

Son olarak ringe çıkarak konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ise; ’30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde istedik ki ilçemizde her yönüyle dolu dolu kutlama olsun Atalarımızı, Gazilerimizi ve Şehitlerimizi bu şekilde tekrar hatırlayalım diye düşündük, programın düzenlenmesinde emeği geçen Kaymakamlığımız, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Kick Boks Federasyonu Genel Başkanlığımız, Temsilcilerimiz, Sporcularımıza, emeği geçen tüm kamu personelimize ben içten teşekkür ediyorum, sporcularımıza başarılar diliyorum, bu vesileyle tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz ve önlerinde eğiliyoruz. Başarılar diliyorum inşallah güzel bir kazasız ve belasız sonuca gideriz diyor, başarılar diliyorum.’ dedi.

Kick Boks Federasyonu Profesyonel Şubesi Başkan Yardımcısı ve Federasyon Gözlemcisi Talat Ayhan şampiyona sonrası sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu; ‘Antalya Kick Boks il temsilcimiz ve milli takım antrenörümüz Mustafa ve Süleyman Yapıcı Eğirdir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu profesyonel  Kick Boks galası çok güzel ve muhteşem geçti,  hakemlerimizin isabetli kararları sporcuların azimleri ve antrenörlerimizin tecrübeleriyle harika bir organize yapıldı. Ancak esas gecenin gizli kahramanı olan baştan sona sunumlarıyla anlatımlarıyla ve tanıtımlarıyla artık Antalya’mızın da bir efsane spor tanıtım aransörü ortaya çıktı Mühsin Türk hocamız gerçekten mükemmel bir Performans gösterdi.  Gecede Eğirdir halkının çok yoğun bir ilgisi vardı.  Güzel bir protokol eşliğinde Ak Parti milletvekilleri, kaymakam, belediye başkanı ve ilçenin ileri gelenleri katıldı.  Maçlar izleyicilerin alkışlarıyla son buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bende  Kick Boks Federasyonumuzun verdiği görevini yerine getirdim sayın federasyon Başkanımız Salim Kayıcı ve Federasyonumuza teşekkür ederim.’ ifadelerini kullandı.

Eğirdir Kale Meydanında konuşmaların ardından başlayan ve ilk 4 maçı nefes kesen mücadelelerde protokol ve  seyirciler adeta şoka uğradı. Nakavtlarla başlayan sert bir o kadarda heyecanlı maçlar sonrası galip ayrılan bazı sporcuların rakibini omzuna alıp taşıması, diğerlerinin maçlar sonunda sarılması inanılmaz görüntülere sahne oldu.

Altın ve Altın Kemer Ödülleri maçlardan sonra Protokol tarafından takdim edildi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1350 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...