Hayvancılık İşletmeleri Ziyaret Edildi

9 Eylül 2021 18:17

Tarım ve Orman İl Müdürü Eyup Adıgüzel, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Öğretim görevlileri, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında yürütülen "Kıl Keçisinin Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi" ve bu yıl uygulanmaya başlayan küçükbaş hayvanlarda SOYBİS projesi kapsamında hayvancılık işletmelerini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve üretiminin artırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından birçok proje yürütülmektedir.

İlimizde de bu projelerden biri olan "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında yürütülen "Kıl Keçisinin Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi" ve bu yıl uygulanmaya başlayan küçükbaş hayvanlarda SOYBİS projesi kapsamında işletme ziyaretleri devam etmektedir.

İlimiz merkez Çobanisa köyünden Ali Ayaz ve Sait Çoban' a ait işletmelere, İl Tarım ve Orman Müdürü Eyup Adıgüzel, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Öğretim görevlileri, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu ve birlik personeli ile İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciği'nde görevli teknik elemanlar tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret esnasında yetiştiricilerimizle yürütülen projeler ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile ilgili genel sorunlar, yaylalardaki su, yol ve otlak problemleri hakkında görüş alışverişinde bulunularak, çözüm önerileri sunuldu” denildi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1190 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...