“HEDEFİM HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK”

11 Eylül 2021 10:35

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı‘nın sporcusu Reyhan Yılmaz, “İstiklal Marşı’nı okutmak benim hayalimdi. İstiklal Marşı’nı ilk defa orada okuttum. Askerlerimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz için orada savaştım” dedi.

Golbol Kadın Milli Takımı, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazandı. Milli takımla olimpiyat altın madalyası kazanmanın gururunu yaşayan Reyhan Yılmaz, memleketi Isparta’ya geldi. Milli takımın ve Ankara Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün oyuncusu olan Reyhan Yılmaz, golbol sporu ile tanışma hikayesini ve elde ettiği başarıları anlattı. Denizli’de ortaokuldayken beden eğitimi öğretmeninin kendisine önermesiyle bu spora başladığını belirten Reyhan Yılmaz, 2019 yılında Denizli’den Ankara’ya transfer olduğunu aktardı. Yılmaz, “Yarışmalarda Türkiye üçüncülüğüm, ikinciliğim ve şampiyonluklarım var. En sonunda milli takıma girdim. Avrupa, dünya ikinciliğim ve paralimpik şampiyonluklarım var. Milli takım kampına hazırlık için ayın 25 günü takım kampındayız. 5 gün falan evde oluyoruz. Sosyal hayatımız hiç yok. Bütün hayatımız spor oluyor. Ailemizle çok vakit geçiremiyoruz. Ama en sonunda başarıyoruz” diye konuştu.

Reyhan Yılmaz, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’ndaki başarıyla ilgili ise şunları söyledi: “Tokyo’da bir ay kaldık. Heyecanlıydık. Takımıma ve kendime güvendim. Sakin bir şekilde maçlarımızı kazandık. Şampiyon olduktan sonra ülkemizi temsil ettiğim için çok gururluydum. İstiklal Marşı’nı okutmak benim hayalimdi. İstiklal Marşı‘nı ilk defa orada okuttum. Askerlerimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz için orada savaştım. Hedefim her zaman şampiyonluk. 3 yıl sonra Paris Paralimpik Oyunları var, orada olacağız. Artık tüm yarışmalarda şampiyonluk istiyoruz. Başarı elde ettikçe ailem ve hocalarım benimle gurur duymaya başladı. Ailem her zaman destekçim oldu. En büyük destekçim onlardı. Başaracağıma hep inandılar. En sonunda başardım. Bu sporu şu an çok aşırı seviyorum” dedi.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...