“Milletvekili Aylin Cesur, Yalvaç Belediyesi’ni bir kez aramış mı!”

11 Eylül 2021 10:37

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç’taki içme suyu kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sık sık su kesilmelerinin yaşandığı Yalvaç’ta Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’a da yüklendi. Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

 “1986’dan bugüne kadar, su krizi sadece bugün için yaşanmıyor. Daha önce Belediye Başkanı Tekin Bayram döneminde de, Yalçın Bulgurcu döneminde de, bizim dönemimizde de çok kez özellikle Temmuz ayı ile yağışların başladığı Kasım ayı arasında 4-5 sene de bir su problemi yaşanmakta.

Biz kurban bayramı arifesine girdiğimizde Hisar Ardı Köyü, bahçe sulamaların arttığını, Yalvaç’ta ki nüfusun artması gibi Hisarardı Köylere tüm gurbetçilerin gelmesi nedeniyle, bahçelerin sulanması gerektiği yönünde su veremeyeceklerini söylediler. Bizde anlayışla karşıladık ama pandemiden dolayı gurbetçilerimizin gelmemesi, gerek kurban bayramında idari tatilcilerle beraber 1 haftaya yakın resmi tatil nedeniyle de İstanbul, Ankara’da ki tüm gurbetçilerimizin gelmesi. Hem nüfus yoğunluğu hem 1 sene önceki saniyede 460 litre akan suyumuzun, bu sene 307’ye düşmesi. Yaklaşık yüzde 32-40 arası verim kaybı olması. 2014 yılında su abonemiz 10 bin civarında iken, 2021 bugün itibariyle 14 bin su abonesi ile karşı karşıyayız.

Kurban bayramından hemen sonra su işleri yapmış olduğu ölçümde, Başkan Bey Hisarardı’nın sulama hattında saniyede 20 litrelik bir hakkımız var. Yalvaç Belediyesinin aldığı kaynaktan diğer tarafa kayma var. Oraya 20’lik boru atarak işi dengeleyebiliriz dediler. Biz 20’lik suyu aldıktan sonra Hisar Ardı Köyü akşam saatlerinde verdiği suyla kesmeye başladı. Hak aramak sanki suçmuş gibi görünmeye başlandı.

Devlet Su İşleri su ölçümlerinde hata yaptı. Saniyede 20 değil, 50’ye yakın su almamız gerektiğini söyleyince Hisarardı son 1 haftadır su gelip gidiyor. Biz hakkımız olan suyu saniyede 170 litreyi aldığımızda hiçbir problemimizin olmamasına rağmen, ek çalışmalarımız alt yapının yenilenmesi noktasında tüm gayreti göstermesinde Yalvaç halkının bilmesini talep ederim. Hisarardı’nda bir türlü Devlet Su İşlerinin bu ölçümünü kabul etmeyip sanki biz onların sulama hakkını ellerinden alıyormuşuz gibi bir harekete büründüler. İnanın sadece Cuma, Cumartesi, Pazar en az 7 kere suyumuz kesildi. Tekrardan hakkımız olan suyumuzu aldık.

Belediye gelmeyip bilgi alma zahmetinde bile bulunmadan sosyal medyada su uzmanı kesilmek, özellikle İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’a seslenmek istiyorum. Demirel’in kızı olduğunu iddia eden birisi acaba Hisarardı Köyüne ömründe bir kere gitmiş mi? Bu sorunlar için Yalvaç Belediyesini bir kez aramış mı? Hantal bir Belediye diye, Belediye başkanlığı değil. Çalışan tüm personelini zan altında bırakmak bir siyasetçiye, Milletvekiline yakışmaz. Yalvaç’ın Milletvekili ise, Isparta’nın Milletvekili ise gelir sorunun yerine problemleri bizden öğrenir. Belediye ne yapmaya çalışmış, ne yapmış ne yapamamış onun bilgisini bizden alır.”

*Levent Doğan

 

 

Bu haber 1510 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...