Çandır’daki yangın mağdurlarına 75.400 TL nakdi yardım yapıldı

13 Eylül 2021 16:23

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan Sütçüler ilçesi, Çandır köyünde 2 ağustos tarihinde çıkan orman yangınında küçükbaş hayvanları ve arı kovanları zarar gören 4 ailenin kayıplarının karşılanması amacıyla ORKÖY Şube Müdürlüğünce proje yapılarak vatandaşların zararları karşılandı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy; yangın anında ormanlarını ve yerleşim yerlerini korumak adına görevliler ile beraber cansiperane çalışan vatandaşlarımıza teşekkür ederek,  cankaybı meydana gelmemesinden ötürü duyduğu memnuniyeti belirtti. Mal kayıplarının devletin ve teşkilatın gücüyle zaman içinde çözülebilecek hususlar olduğunu ifade eden Ulusoy, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için tamamı hibe olmak üzere 75.400 TL nakdi yardımda bulunulduğunu söyledi.

Öte yandan yangında zarar gören alanların da hızlı bir şekilde yeniden yeşil örtüsüne kavuşması çalışmasına başladıklarını belirten Ulusoy, yangın mevsiminde vatandaşların açık alanda ateş yakmaması uyarısında bulunarak, yangında zarar gören tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

*Haber Merkezi

Bu haber 1428 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...