KYK YURTLARINDA BARINMA SIKINTISI YOK

15 Eylül 2021 18:17

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtları tercih edecek olan öğrenciler için barınma sıkıntısı bulunmuyor. Yurtların öğrenciler için tamamen hazır hale getirildiğini belirten Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Ailelerin hiçbir endişesi olmasın. KYK’yı tercih edecek olan tüm öğrencilerimiz için yeteri kadar yatak kapasitemiz bulunmaktadır” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Şube Müdürleri, Yurt Müdürleri ile birlikte yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilen yurtları ziyaret etti.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK Yurtlarında 18 bin 145 öğrenci kapasitesine sahip 13 yurt yeni eğitim-öğretim dönemine hazır. Öğrencilere bir aile sıcaklığında barınma imkânı sunmak için gereken tüm hazırlıklar tamamlandı.

Üniversiteli gençlerin ilk tercihi olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı aile sıcaklığındaki yurtlarımızda barınma başta olmak üzere açık büfe yemek hizmetleri, tüm öğrencilere aylık beslenme yardımı, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti veriliyor.

Modern şartlara uygun olarak inşa edilen yurtlarda odaların içerisinde banyo-tuvalet, buzdolabı ve çalışma masasının yanı sıra spor, sanat ve kişisel gelişim faaliyetler için eğitim salonları bulunuyor.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, online olarak müracaatların 6 Eylül’de başladığını belirterek,  şunları söyledi:

“ Öncelikle ben Isparta’yı tercih eden tüm öğrenci kardeşlerimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir tercihte bulundular, Isparta’da bulunan 2 Üniversitemiz SDÜ ve Uygulamalı Bilimler Üniversitesini tercih ettiler. Öğrencilerimiz 6 Eylül itibariyle kayıt yurtlar kurumu online olarak müracaatlarımız başladı. Isparta Merkez’de toplam yatak kapasitemiz 18 bin 145, dolayısıyla bizim Isparta’yı tercih eden kardeşlerimizin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yok. Yatak kapasitesi olarak yeterli seviyede yurdumuz var. Her müracaat eden kardeşimizin özellikle Isparta il merkezinde ki kardeşimizin asil olarak çıkma ihtimali çok yüksek. Tamamen hiç kimsenin açıkta kalmayacağını hedefliyoruz.

Günlük müracaat eden kardeşlerimizi görebiliyorum. Şuan 10 bin 500 kardeşimiz müracaat etti. Bu hafta sonu itibariyle 23.59’a kadar devam ediyor. Kardeşlerimiz mutlaka müracaatlarını yapsınlar. Herhangi bir endişeye kapılmaya gerek yok. Ev, yurt ya da apart bakmalarına çok gerek yok, eğer kredi yurtlarını tercih ediyorlar. Bunların tamamına biz karşılık vereceğiz.

2019’dan itibaren yurtlarımıza ara vermiştik. Hazırlıklıyız, tüm yurtlarımız bakım onarım anlamında, konfor anlamında Türkiye’nin en nadide yurtlarına sahibiz. Merkezde yatak kapasitemiz 15 bin. Bu yurtlarımızın tamamı 3 ve 4 kişilik. Pandemi koşullarına uygun hale getirdik, sadece yatak ve odalar anlamında değil. Yemekhanelerinden tutun eğitim çalışma salonlarına kadar, bahçe çalışmaları da dahil biz pandemi koşullarına uygun hale getirdik.

Biz çocuklarımızı olası bir pandemi durumunda, çocuklarımızın pozitif ya da temaslı olması durumunda bile uygun alanlarda yurt içerisinde farklı bloklarda izole etme imkânına sahibiz. Anne babaların herhangi bir endişeye kapılmasına gerek yok. Tüm Türkiye’de olduğu gibi çocuklarımızı yurtlarımızda ağırlamaya sahibiz.”

*Levent Doğan

Bu haber 1485 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...