“ANADOLUNUN TAPUSUNU 845 YIL ÖNCE GELENDOST’TA ALDIK”

19 Eylül 2021 17:08

Miryokefalon Zaferinin 845. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur; “Anadolu’nun Tapusunu 845 yıl önce Gelendost’ta aldık” diyerek şunları ifade etti:

“1071 yılında Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını aziz milletimize açan Sultan Alparslan komutasındaki şanlı ordumuzun başlattığı kutlu yürüyüş, bir asır sonra, 1176’da Sultan II. Kılıçarslan komutasındaki şanlı ordumuzun Miryokefalon Zaferi’yle tamamlanmıştır. Böylece, Anadolu’muz, bu eşsiz vatan toprakları artık yurdumuz, ebedi Türk yurdu haline gelmiş, bu gerçek işte bu zaferle tescillenmiştir.”

“Üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarının, milletimizin ebedi yurdu olmasında tarihi bir dönüm noktası olan, tüm bulguları ile Gelendost ilçemiz çevresindeki topraklarda kazanıldığı açıkça belli olan Miryokefalon Zaferinin 845. yıldönümünü gururla kutluyorum.”

“Miryokefalon Zaferi’nin 845. yılı vesilesiyle şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış, Türk milletini vatanı bellediği Anadolu’da tutmak, milleti ve manevi değerlerini korumak uğruna canlarını ortaya koyan kahraman ordumuzu, bu yolda canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve Rahmetle anıyorum. Gelendost’lu ve Isparta’lı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunarım. Kurtuluş Savaşı’mızda da bütün cihana bir kez daha ispat ettiğimiz üzere, Miryokefalon ruhu ezelden ebede yaşayacaktır.”

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1160 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...