“SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”

21 Eylül 2021 17:05

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, geçtiğimiz gün Isparta Şehir Hastanesinde Acil Servis Doktoru Baki Ünlü’ye bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

 Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, yaptığı açıklamada ; “18 Eylül 2021 Cumartesi günü Isparta Şehir Hastanesi’nde görev yapmakta olan Dr. Baki Ünlü hasta yakınları tarafından şiddet uygulanmış hekim arkadaşımız darp edilmiştir. Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimiz sunuyoruz ve her ne koşulda olursa olsun yanında olduğumuzu bildiririz. Pandemi sürecinde koşturan, bir hayli yorulan sağlıkçılarımızın birde şiddete uğramasını, kendilerine yapılan şiddete maruz kalarak motivasyonunun bozulmasını üzülerek görmekteyiz.

Yaşadığımız toplumda şiddet içeren olaylar giderek yaygınlaşmaktadır. Toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık çalışanlarının tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Günümüzde; Covid-19 pandemisinin eklenen yükü nedeniyle yoğun, yorucu günler geçiren sağlık çalışanları tükenmiş durumdadır. Bu süreçte hakları da teslim edilmeyen, emekleri görmezden gelinen sağlık çalışanları bir de şiddete uğramanın zorluklarıyla mücadele etmek zorunda bırakılmıştır.

Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları sağlıkta şiddetin önlenmesi, sağlık kuruluşlarının çalışma koşullarının güvenli ve sağlıklı hale getirilmesi için yoğun çaba göstermektedir. Bu konuda geliştirdiğimiz kapsamlı önerilerimiz ve taleplerimiz bulunmaktadır. Sağlıkta şiddete ilişkin caydırıcılığın arttırılması için suç ve cezalara ilişkin düzenleme yapılması temel taleplerimizdendir.”

*Haber Merkezi

Bu haber 1219 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...