SDÜ Senatosu Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Hazırlıklarını Görüştü

21 Eylül 2021 17:16

Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı başkanlığında toplandı. Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda, Covid- 19 pandemisine yönelik alınan tedbirler ile 2021- 2022 Eğitim-Öğretim Yılına ilişkin yapılan hazırlıklar görüşüldü.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

HES kodu uygulamaları, sınıf seçimleri, SDÜ Mobil ve SDÜNet hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı, yeni dönem için sınıfların “sınıf kapasitesi”, “Covid- 19 tedbirlerine göre uygunluğu”, “merkezi ağ dağıtım noktasına yakınlığı” ve “merkezi kullanıma uygunluğu” gibi parametrelerin baz alınarak seçildiğini kaydetti. Çapalı, sınıflarda “HD Geniş açık IP Kamera”, “web kamera”, “mikrofon” ve “hoparlör” bulunduğunu belirtti. Yeni OBS entegrasyonu, sohbet grupları, rezervasyon sistemleri, çevrim içi harç ödeme gibi uygulamaları birleştiren SDÜ Mobil ile SDÜNet’i anlatan Çapalı, “Microsoft Teams uygulaması”, “Açık Alan Wi-Fi”, “Fiber Kablolama Ve Ağ Anahtarı Değişimi”, “Sunucu Ve Veri Depolama Sistemlerinin Yenilenmesi”, “Çağrı Merkezleri” Ve “Talep Takip Sistemi” hakkında da bilgi verdi.

PANİK BUTONLARI OLUŞTURULDU VE GÜVENLİK KAMERALARI YERLEŞTİRİLDİ

Güvenlik tedbirlerini aktaran İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Turşucu ise “kameralar”, “panik butonları”, “güvenlik yönetim sistemi”, “araç kayıt istasyonları”, “turnikeler” ve “bariyerler” hakkında bilgi verdi. Turşucu, “Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri Daire Başkanlığının ortak çalışması ile kütüphaneye 32 adet sabit, turnike ve kapı girişlerine 40 adet sabit, Uzaktan eğitim birimine 2 adet sabit, Batı Merkezi Derslikler binasına 40 adet sabit, panik butonu direklerine 4 adet hareketli-4 adet sabit, 13 yeni noktaya 39 sabit ve 5 hareketli olmak üzere toplam 166 kamera daha Güvenlik Yönetim Sistemine dahil edildi. Ayrıca 143 TB depolama alanına sahip 2 sunucu da sisteme eklendi. Sistem 221 kamera, 198 TB kayıt kapasitesi ve 3 adet sunucu desteği ile çalışmaktadır.” dedi.

Covid-19 tedbirlerini değerlendiren Turşucu, binalarda “maske uyarıları”, “dezenfektan cihazı”, “ateş ölçüm cihazı”, “bilgilendirme afişleri” ile “el dezenfektanları” yerleştirildiğini de söyledi.

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIR

2021 – 2022 Güz Dönemi hazırlıkları hakkında bilgi veren Öğrenci İşleri Daire Başkanı Dr. Hayrettin Tuncay, üniversitemizin YKS doluluk oranının bu yıl yüzde 81’i, DGS doluluk oranının ise yüzde 98’i aştığını vurguladı. Tuncay, Daire Başkanlığı olarak yapılan bazı hazırlıkları şu şekilde sıraladı: “OBS derslik kodları Meksis kodlarına göre güncellendi. Öğrenci numaraları verilerek e-posta hesapları açıldı. İletişim ağları artırıldı. Öğrenim ücretleri tanımlandı. Ders kayıtları öncesi kontroller tamamlandı. Lisansüstü öğrencilerin danışman başvuru modülü aktive edildi. Lisansüstü öğrencilerin tez başvuru modülü aktivite edildi. Ders kayıt işlemleri ile ilgili görseller hazırlandı. 2020- 2021 Bahar ve Yaz Dönemine ait tüm notların girilmesinin takibi yapıldı.”

Tuncay, öğrencilerin sorunlarının daha hızlı çözümlenmesi amacıyla Öğrenci Danışma ve Çözüm Birimi oluşturulduğunu da belirterek birimin yeni dönemde hizmete açılacağını söyledi.

SDÜ’DE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Osman Daban ise 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçildiğini belirterek bu süreçten itibaren üniversitemizde eğitim anlamında neler yapıldığına dair bilgi verdi.

Pandemiden bir yıl sonra üniversitemizde nihai olarak kullanılacak platformların altyapısının oluşturulduğunu belirten Daban, bu kapsamda UZEM’de profesyonel iki adet stüdyo kurulduğunu ifade etti. Öğr. Gör. Daban, “2021 Bahar Yarı Yılı finalleri ile birlikte Yeni Öğrenme Yönetim Sistemine geçtik. İlk etapta sınav modülü kullanıldı. Yaz okulunda canlı ders, ödev, quiz vb. daha fazla özellik kullanıldı. Tüm öğrenci ve öğretim elemanlarına teknik destek verildi ve verilmeye devam ediyor. Bahar Yarı Yılı final, bütünleme, tek ders sınavları ÖYS üzerinden yapıldı. Yaz okulunda ÖYS üzerinden tüm sınıf içi etkinlikler gerçekleştirildi. Yaz döneminde zorunlu uzatan öğretim yapılacak ders videoları hazırlandı.” dedi. Daban, sözlerini 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında tüm sınıf içi etkinliklerin yeni ÖYS üzerinden verileceğini vurgulayarak sonlandırdı.

SDÜ’NÜN SOSYAL ALANLARI TÜM TEDBİRLERİ İLE YENİ DÖNEME HAZIR

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümit Yavuz da Daire Başkanlığı bünyesinde verilen hizmetlerden bahsederek pandemi sürecinde Doğu ve Batı Yerleşkesinde yer alan yemekhanelerde, spor salonlarında, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde alınan önlemlerden bahsetti. Yavuz, yerleşkelerimizde 11 adet yemek salonu bulunduğunu belirterek bu salonlarda Covid-19’a karşı gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.  Bunun yanı sıra personel ve öğrenciler tarafından sıkça kullanılan spor salonları ve Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde de tüm tedbirlerin kontrollü bir şekilde uygulandığını ifade etti. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminin pandemi sürecinde çevrim içi olarak hizmet vermeye devam ettiğini dile getiren Yavuz, yeni dönemde çevrim içi ya da yüz yüze hizmet verilmeye devam edeceğini belirtti.

Personel Daire Başkanı Ferhat Daldal da üniversitemizin akademik idari yapılanması hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

“SDÜ MOBİL” YA DA “SDÜNET” ÜZERİNDEN REZERVASYON YAPMAK ZORUNLU

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uğur Bulgan da kontrollü kütüphane hizmetleri ve oturma alanları düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat edileceğini belirten Bulgan, “Bütün kullanıcılarımız giriş ve çıkışlarda kart okuma cihazlarına kimlik kartlarını ya da mobil uygulama üzerinden “kare kodu” okutarak Bilgi Merkezini kullanabilecek. Çalışma alanları için sadece rezervasyon yapılabilecek. “SDÜ Mobil” ya da “SDÜNet” üzerinden rezervasyon yapmak zorunlu olacak. Ödünç- iade ve diğer işlemler için Bilgi Merkezine gelen kullanıcılarımızın rezervasyon yapmasına gerek yok. Giriş ve çıkışlarda kimlik kartlarının kart okuyuculara okutulması gerekmektedir. Üniversite dışı kullanıcılarımız çalışma alanlarını kullanabilmek için SDÜ Mobil” uygulaması üzerinden “Misafir” girişi yaparak rezervasyon oluşturabilirler.” dedi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...