“ÖĞRENCİLERİ YOLUNACAK KAZ OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?”

21 Eylül 2021 17:19

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan’ın açıklaması şöyle: “11.09.2021 tarihinde belediye ve özel halk otobüslerine yapılan zamlar kabul edilemez.

2020 senesinde 2,25 TL olan öğrenci Gülkent kart fiyatı bu sene gelen zamla 2,75 TL’ye yükseltildi.

Zaten 2,25 olan fiyatı da öğrencilere büyük bir yük bindirirken, pandemi dolayısıyla indirimin olmasını beklediğimiz yerde zam yapıldı. Öğrenci Gülkent kartını yanına almayı unuttuğu takdirde kartsız biniş olarak 3.75 tl’ik bir ücret ödemiş olacak. Bununla ilgili CHP Isparta İl Gençlik kolları olarak şikayetler aldık. Zaten gençlik kolları olarak kabul edebileceğimiz bir fiyat değildi. Konuyu il başkanıma ve meclis üyelerimize aktardım. Bununla ilgili çalışma yürütmekteyiz. Zamlar neye göre yapılıyor. Bunların kararı nerden geçiliyor şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarılması talebin de bulunuyoruz.

Devletin öğrencilere verdiği KYK bursu-kredi 650 Tl. Yurt ücretleri 400 lira kadarı bulmakta. Üniversite içerisindeki yurt haricinde diğer yurtlarda kalan öğrenciler otobüs kullanmak zorunda. 650 tl bir gelire sahip öğrenci nasıl geçinebilir. Öğrenci şehri olarak tanıttığımız ısparta da ki öğrenciler biz yolunacak kaz mıyız diye isyan etmekte. Buradan sesleniyorum size öğrenciler yolunacak kaz mı?”

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1317 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...