ISPARTA CEMEVİ TÖRENLE AÇILDI

28 Eylül 2021 17:16

Isparta kent merkezi Işıkkent Mahallesinde inşa edilen cemevi düzenlenen törenle açıldı.

2018 yılında inşaatı başlayan Isparta kent merkezindeki Cemevi tamamlandı. Işıkkent Mahallesindeki açılış törenine Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, TBMM Başkan Vekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker,  Antalya CHP Milletvekili Aydın Özer, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Başkan İl Başkan Vekili Hamidullah Armağan, CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, MHP İYİ Parti Basri Sönmez, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Ahmet Tural ve vatandaşlar katıldı.

                Isparta Tunceliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Sabriye Aydın ise Cem Evi açılışında bir konuşma yaptı. Protokol üyelerine ve vatandaşlara teşekkür eden Aydın, “ 4 yıl önce temelini atmıştık, bugün açılışını yapıyoruz. Bu Cemevi inşaatında bizden desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu’na teşekkür ediyoruz. Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e maddi manevi desteği için çok teşekkür ediyorum. Isparta Cemevi inşaatının yapılmasında bizi destekleyen Isparta esnafına, halkına teşekkür ediyorum. Bu Cemevinden din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın 72 millete aynı gözle bakılacaktır. Isparta Cemevi sadece Alevilerin değil, tüm Isparta halkının Cemevi olacaktır. Bu Cemevi inançsal hizmetlerin yanında sazıyla, sözüyle ve semahıyla bir okul ve bir eğitim merkezi olarak hizmet verecektir. Cumhuriyetin değerlerine bağlı bilimi, ilimi esas alacaktır. Kapıları tüm Ispartalılara açık olacaktır” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Cem Evi açılışında şöyle konuştu:

“Şehrimize kazandırmış olduğumuz çok güzel bir Cemevi’nin açılışındayız. Bu Cemevi hepimizi alevi, Sünni demeden tüm insanlarımızın beraber yaşayabileceği, hoş sohbet edebileceği ve beraber olabileceği bir bina olarak inşa edildi. Burada bizler gerçekten Ispartalı olarak bu binanın burada açılmasından dolayı, bu Cemevi’nin burada olmasından dolayı son derece memnunuz. Isparta’mız da bugüne kadar olmayan, beklide daha önceden yapılması gereken ancak gecikse de bugün burada bu halini gördüğümüz zaman sevindiğimiz bu ibadet hanemizin açılışı bizi son derece memnun etti.

Gittiğimiz bazı ilçelerde, köylerde bile Cemevleri’nin olduğunu görünce, burada ki eksikliği hepimiz fark etmiştik. Bazı özel günlerde, yapılan davetlerde, aşure günlerinde Köylerimizde ve İlçelerimizde Cemevleri’nin davetlerine katılarak orada ki o etkinliklere bizde istihkak ettik. Bundan sonra inşallah bu güzel Cemevi’miz de hep beraber o güzel günleri yaşayacağız. Çok güzel birlik ve beraberlik içerisinde, Türk insanının birbirine ne kadar bağlı olduğunu gösteren bir şekilde bu beraberliğimizi inşallah devam ettireceğiz. Burada bizlere de vazife düştü. Isparta Belediyesi olarak bize söylenen her türlü vazifeyi yerine getirmeye çalıştık. Sabriye Başkanım olsun, Hakkı Bey olsun, Hıdır Bey olsun her zaman bu işi gecesiyle gündüzüyle diğer arkadaşlarla beraber, diğer yönetimiyle beraber çok güzel bir şekilde sonuca ulaştırdılar. Burası benim Belediye Başkanlığımdan önce başlayan bir bina. Ben o zaman içerisinde de Sabriye Başkanımla yapılması gereken her türlü, şahsım olarak desteği vermiştim. Daha sonra Allah nasip etti Belediye Başkanı olduk, sonra da Belediyemizin imkanlarıyla da hem de şahsi imkanlarımla bu bulunan alana elimizden gelen desteği yerine getirdik. İnşallah buralarda hep beraber, güzel günlerde, güzel etkinlikler de, sohbetlerde beraber olmak istiyoruz” diye konuştu.

                 Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da  “Allah hepinizden razı olsun. Çünkü 3 yıl önce benim yanıma geldiğinizde bir hedefimiz var dediniz. Biz biriz, beraberiz, bu millete bu bayrağa aşığız dediniz. Bizde eyvallah dedik, bu yolda beraber yürüyeceğiz dedik. Yürümeye devam edeceğiz, ne olur vazgeçmeyin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Isparta’mıza ve Isparta dışından gelen bütün canları da burada ağırlamakta büyük keyif alacağız” dedi.

*Levent Doğan

Bu haber 1254 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...