Isparta´da Cemevi açılışında gerginlik

28 Eylül 2021 17:21

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevi açılışında yaptığı konuşma ortamı gerdi.

Konuşmasında Diyanet’in Alevilere yönelik ayrımcı olduğunu söyleyen Kaplan, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz cemevinin yasalarda kabul görmediğini biliyoruz. Alevilerin ibadethanelerin yasal statüsünü kabul etmeden bizlere hizmet vermenin bir anlamı yok. Aleviler açısından bu zulümdür. Cemevleri kırmızı çizgidir diyen Diyanet de bizler için kırmızı çizgidir. Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir dinin tek bir mezhebi yararlanıyor. Laiklik toplumsal barışın güvencesidir. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez” dedi.

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’DEN SERT TEPKİ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen PSAKD Başkanının konuşmasına müdahale ederek bu “Cemevini devlet yaptı, biz yaptık bu şekilde konuşamazsın” diyerek cevap verdi.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan kürsüde konuşurken, konuşmasına müdahale eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Sen burada böyle konuşamazsın. Bugün açılışını yaptığımız bu Cemevini biz yaptık. Devlet yaptı. Buranın betonunu ben döktüm. Elektriğini ben yaptırdım. Pencerelerini ben taktırdım. Kısacası, burayı hep birlikte yaptık. Bizde Alevi – Sünni, Türk – Kürt ayrımı yoktur. Biz birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Gelmiş burada siyaset yapıyorsun. Burası siyaset yapılacak yer değil. Siyaset yapacaksan git siyasetini başka yerde yap” dedi.

Öte yandan, Vali Ömer Seymenoğlu’nun da Genel Başkana “Konuşmanda devletin alevilere sahip çıkmadığını söylüyorsun. Devlet alevilere sahip çıkmaza bizim burada ne işimiz var. Devlet her zaman alevilere sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir” dediği öğrenildi.

*Levent Doğan

 

 

Bu haber 1126 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...