Sivil Havacılık Yüksekokulu “Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitimleri Birliği”ne Üye Oldu

30 Eylül 2021 18:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık eğitiminde merkez olma yolunda önemi bir adım attı. Sürekli gelişen havacılık sektörünün ihtiyaçlarına küresel düzeyde cevap verebilecek uzmanlar yetiştiren Sivil Havacılık Yüksekokulu, Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitimleri Birliğine  (ALICANTO) üye oldu. ALICANTO üyeliği ile Sivil Havacılık Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri dünyanın önde gelen havacılık üniversiteleri ve havacılık otoriterleri ile güncel eğitim, bilgi paylaşımı ve iş birliği olanaklarına erişme imkanına sahip oldu. Ayrıca yüksekokulun uluslararası havacılık eğitimi konusundaki tanınırlığı uluslararası havacılığın çatı örgütü olan ICAO tarafından belgelendi.

ICAO ALICANTO (lnternational Association of Aviation and Aerospace Education-Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitimleri Birliği):

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO'nun Gelecek Nesil Havacılık Profesyonelleri (ICAO NGAP) Zirvesi kapsamında ICAO üyesi ülkelerin eğitim ve öğretim kuruluşları, Birleşmiş Milletler örgütleri, endüstri kuruluşları ile gelecekte havacılık personel ihtiyacının karşılanmasında rol oynayacak tüm aktörlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur.

Dünyada havacılık eğitimlerinin temsil edilmesini daha da ileriye taşınmasını ve desteklenmesini hedefleyen ICAO nezdindeki bu komisyonla, tüm dünyadaki sanayi ve üniversiteler arası iş birliğini maksimum seviyeye yükseltilip, havacılık sektöründeki yetişmiş̧ insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...