ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHURAT

13 Ekim 2021 17:13

Pembe-yeşillilere PFDK'dan 'El İnsaf' dedirtecek ikinci cezalar yolda. Tarsus İdmanyurduspor maçındaki cezanın ardından, şimdi de Pendikspor maçı için Ispartaspor'a ceza gelecek.
TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Ispartspor'un başı Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) ile dertten kurtulmuyor. Kurul, şimdi de geçtiğimiz Pazar günü Isparta'da oynanan Pendikspor maçı için üç ayrı suçtan dolayı kulübü PFDK'na sevk etti.
Sezon başından bu yana hemen hemen her maçta hakem sorunu yaşayan Ispartaspor, Pazar günü oynanan Pendikspor maçında da aynı sorunu yaşadı. Maçı yöneten Kayseri Bölgesi Hakemlerinden Necati Selçuk Şahin ve yardımcılıkları ile Dördüncü Hakem çok kötü bir yönetim ortaya koydular. Maçın orta hakemi adeta Ispartaspor'u 10 kişi bırakmak için Sarı kartlarını bol keseden kullanırken Pendiksporlu futbolculara karşı aynı tutumu göstermedi.
Zira, Tarsus İdmanyurduspor maçındaki cezanın ardından, şimdi de Pendikspor maçı için Ispartaspor'a ceza gelecek. Oysa, söz konusu maçtaki saha içi olayların tamamı hakemin yanlı tutumundan kaynaklanmasına rağmen.
İŞTE PFDK'NIN O AÇIKLAMASI
ISPARTA 32 SPOR Kulübü'nün 10.10.2021 tarihinde oynanan ISPARTA 32 SPOR-PENDİKSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı"nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları"nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Müsabakalarda Uygulanacak COVİD-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat'ın 6/12 maddesi uyarınca ve "usulsüz seyirci alınması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1228 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...