“GÖL´ün ÇEKİLMESİNİ, KİRLENMESİNİ HİÇ KİMSE İSTEMEZ”

18 Ekim 2021 17:28

Ispartalılar Vakfı, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi paydaşlığında Eğirdir Gölü'nün bugünkü durumunu görüşmek, küresel iklim değişikliği ve kuraklık konularını tarımsal politikalar bağlamında değerlendirmek amacıyla “Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konulu Çalıştay düzenlendi
Ekonomist Yazar, ISVAK Mütevelli Heyeti Üyesi Zeki Tarhan'ın Moderatörlüğünde yapılan Çalıştay'a; Isparta Ak Parti Milletvekilleri Recep Özel ile Mehmet Uğur Gökgöz, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ISVAK Başkanı Ahmet Şahlan, DSİ Genel Müdürlüğü Etüt Planlama ve Tahsisler Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Özbek, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, SDÜ, ISUBÜ'lü akademisyenler, sektör temsilcileri ve Eğirdir Gölüne gönül verenler katıldı.
“Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konulu Bilimsel ve Sektörel Çalıştayı açılış konuşmalarıyla başladı.

 

 

 

 

 

 

 Çalıştay'da ISVAK Başkanı Ahmet Şahlan, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü (MAREM) Dr. Şerif Özongun, DSİ Genel Müdürlüğü Etüt Planlama ve Tahsisler Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Özbek, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu birer konuşma yaptılar.

“Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konulu Bilimsel ve Sektörel çalıştayında açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.
SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şehnaz Şener'in Oturum Başkanlığında gerçekleşen Eğirdir Gölü ve Sorunları isimli birinci oturumda SDÜ Su Enstitüsünden Dr. Erhan Şener “Küresel İklim Değişikliğinin Eğirdir Gölü Havzasına Olası Etkileri”,
SDÜ Su Enstitüsünden Doç. Dr. Simge Varol “Eğirdir Gölü Havzası Jeolojik, Hidrolojik, Hidrojeo kimyasal durum analizi”,
Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM)'den Dr. Cafer Bulut “Eğirdir Gölü ve Su Kalitesi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden (BUGEM) İyi Tarım Uygulamaları Daire Başkanlığından Haydar Kahveci ve Zeki Tarhan'ın konuşmalarının ardından ikinci oturuma geçildi.
A.Ü. Su Yönetimi Enstitüsü Eski Müdürü Prof. Dr. Süleyman Kodal'ın başkanlığında gerçekleşen “Eğirdir Gölü Havzasında Tarımsal Sulama ve Sorunları” başlıklı ikinci oturumda; Isparta İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, ISUBÜ Ziraat Fakültesi Tar. Yap. Ve Sulama B. Başkanı Prof. Dr. Yusuf Uçar, MAREM Kurucu Müdürü Elma Tarım Başkanı Dr. Abdullah Kankaya ve DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Çınar konu ile ilgi bilgilendirmede bulundular.
“Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konulu Bilimsel ve Sektörel çalıştayı Oturum Başkanlığını ISUBÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Kubilay'ın yapacağı “Sektör Temsilcileri Görüşleri” başlıklı 3. Oturum ile devam etti.,
Oturum Başkanlığını ISVAK Antalya Şube Başkanı Dr. Önder Yiğitbaşı'nın yapacağı son oturumda ise Eğirdir Gölü'ne Gönül Verenler söz alacaklar.

Bu haber 1304 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...