19 Ekim “Muhtarlar Günü”nde ISPARTALI MUHTARLAR TEK YÜREK

19 Ekim 2021 17:27

Isparta Muhtarlar Derneği, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolasıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Isparta Milli Eğitim Müdür Vekili Tamer Büyükküpçü, Isparta Halk Eğitim ve Akşam Sanat Merkezi Müdürü Niyazi Kıvılcım, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Selçuk, Isparta Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Uzun ve muhtarlar katıldı.
Günün anlam ve önemini yapan konuşmayı Isparta Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Uzun yaptı. Muhtarlar Günü'nün yedinci yılını kutladıklarını söyleyen Uzun;
“Muhtarlık biriminin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile 'Muhtarlar günü' olarak kutlanmasına karar verilmişti. Dolayısıyla bu yıl Muhtarlar Günü'nün yedinci yılını kutluyoruz. Bu gün bu alanda bizlerle birlikte olan tüm katılımcılara muhtarlarımız ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Bu günün 'Muhtarlar Günü' ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir.
Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel- geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ”Muhtar da demokrasinin temel taşıdır.”
Muhtarlık birimi 1829'dan günümüze 192 yıllık bir tarihe sahiptir.
Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlı'dan Cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir.
Muhtarlık biriminin işte bu anlamda içinde bulunduğumuz pandemi sürecince, hem devletimiz için, hem de vatandaşlarımız için ne kadar önemli bir birim olduğu bu sıkıntılı pandemiyle mücadele sürecinde muhtarlarımızın yapmış oldukları çalışmalar ile daha net anlaşılmıştır.
Pandemi sürecinin ilk başladığı günden bu güne kadar, devletimizin bütün kurumlan gibi, hiç bir saat gözetmeksizin pandemiyle mücadelede halkımızın yanında olmaya ve sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı olabilmek için büyük bir gayret ve özveri içinde muhtarlarımız çalışmalarını gerçekleştirmiş bulunmaktadırlar.
Ve bundan sonraki süreçte de her daim hiç bir yorgunluk hissetmeden, aynı özveriyle hem devletimizin bizlere vermiş olduğu görevler olsun, hem de vatandaşlarımızın sıkıntı ve ihtiyaçlarının giderilmesinde, yapacağımız çalışmalarda aynı gayret içinde görevimizi yerine getireceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle anıyorum. Ayrıca bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş hakkın rahmetine kavuşmuş muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılarımı sunarım.”
Daha sonra Ispartalı Muhtarlar, Vali Seymenoğlu'nu ziyaret ettiler. Vali Seymenoğlu'na ise tüm muhtarlar adına Isparta Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Uzun'a teşekkür belgesi takdim etti. Vali Seymenoğlu, pandemideki başarılı çalışmalarından dolayı Isparta Muhtarlarını kutladı.
Levent
Doğan

Bu haber 1327 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...