“BİLİME MERAKLI GENÇLERİMİZİ TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURUYORUZ”

20 Ekim 2021 16:55

ISUBÜ Rektörlük Yerleşkesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Bilim Şenliği'nde açılış konuşmasını yapan Isparta Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tufan Uysal; “TÜBİTAK'ın farklı şekillerde ülkemizin kazanımlarına sunmak için destekleri bulunmaktadır. 4007 programı da bu kapsamda desteklerinden biridir. 4006 veya 4007 programı kapsamında olsun ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençlerimize ARGE, Teknoloji ve Bilim Kültürel anlamda topluma yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir. 4007 Bilim Şenliğimizin Üniversitemize ve Isparta'mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tamer Büyükküpçü, “ Sizlerle birlikte böyle güzel bir etkinlikte buluşmaktan gurur duyuyoruz. TÜBİTAK ile il Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında yapılan iş birliği ile okullarımızda ve Valilik Meydanında bilim şenliklerimizi yapmıştık. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizi bir daha tebrik etmek gerekiyor. Lisede okuyan gençlerimizin üniversitede nereye geleceklerini, neler yapacaklarını, çalışabilecekleri alanları görmeleri bakımından çok güzel bir etkinlik oluyor. Hayat sadece okulla bitmiyor. Okulun dışında da sürüp gidiyor. Dünya var oldukça biz çalışmaya devam edeceğiz. Bizi insan olarak yaratan aklımızla yaratan Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Aklımızı kullanmak bizi yeni buluşlara yeni çalışmalara yeni ufuklara götürecektir. Böyle bir dünyayı daha yaşanabilir, daha mutlu, savaşın olmadığı kardeşliğin olduğu bir gezegen haline getirmek için çaba göstereceğiz. İyi ki siz varsınız, iyi ki hocalarımız var, iyi ki emek veren arkadaşlarımız var. Böyle bir şenliği düzenleyen emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir,
“ Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilim Şenliği, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve Bilim-Teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır. Bilim Şenliğinde, ziraat, orman, teknoloji, su ürünleri bilim alanlarından “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Çoğaltımı”, “Gül Yağı ve Gül Suyunun Serüveni” “Lavanta Parfümü” “Doğada Hayatta Kalma ve Kampçılık” ve “Arduino (Ardunyo) Atölyesi” gibi 30 adet bölgesel, güncel ve özgün etkinlik gerçekleştirilecektir. Önerilen etkinlikler 7'den 77'e herkesin ilgisini çekebilecek şekilde atölye çalışmaları, deneysel uygulamalar, gözlem, grup çalışmaları, saha çalışmaları, sergi ve gösteriler etkinlik türlerini içermektedir. Etkinlik bilimsel bilginin katılımcılara uygulamalı bilimler çerçevesinde sunulmasını amaçlamaktadır. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilim Şenliği ile; Bilim kültürünün yaygınlaşacağı, Üniversite ile toplum arasında iletişimin artacağı, Bilimsel bilginin katılımcılara ulaştırılacağı, Bilimsel uygulamaların katılımcıların aktif katılımıyla gerçekleştirileceği, Üniversitemizin paydaşları ile işbirliğinin artacağı düşünülmektedir. Sizlere TÜBİTAK 4007 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite Bilim Şenliği projesi kapsamında hazırlanmış ve 4 gün boyunca sürecek atölyelere katılmanızı tavsiye ediyorum. Her yıl TÜBİTAK'ın öncülüğünde bilim şenlikleri düzenleniyor. Bu sayede bilime meraklı gençlerimiz teknolojiyle buluşuyor. Ben inanıyorum ki ülkemizde nice Aziz Sancar'lar yetişecek. Onları örnek alan genç dimağlar; daha da güzel projelere imza atacak. Sevgili gençler, bilim yapmanın yanında gönüllere girmenin de önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Tasavvuf ve Halk Şairi Yunus Emre'nin söylediği gibi, İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendin bilmezsin, Ya nice okumaktır, Yunus Emre der hoca, Gerekse bin var hacca, Hepsinden iyice, Bir gönüle girmektir. Gönüllere girebilmek dileğiyle, Bilim Şenliği'mizin hayırlı olmasını diliyorum, Bilim şenliğine katılan siz değerli katılımcılara içtenlikle teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi ve ISUBÜ Bilim Şenliği Atölyeleri gezildi. ISUBÜ Bilim Şenliği etkinliklerinde 7'den 77'e herkesin ilgisini çekebilecek şekilde atölye çalışmaları, deneysel uygulamalar, etkileşimli uygulamalar,
gözlem, işbirlikli grup çalışmaları, saha çalışmaları, sergi ve gösteriler ve spor etkinlik türlerini içeriyor. Etkinlik bilimsel bilginin katılımcılara uygulamalı bilimler çerçevesinde sunulmasını amaçlanıyor.
Isparta
Uygulamalı
Bilimler
Üniversitesi Bilim Şenliği ile; Bilim kültürünün yaygınlaşacağı, Üniversite ile toplum arasında iletişimin artacağı, Bilimsel bilginin katılımcılara ulaştırılacağı, Bilimsel uygulamaların katılımcıların aktif katılımıyla gerçekleşeceği, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin paydaşları ile işbirliğinin artacağı düşünülüyor.
Bilim Şenliği Atölyelerinde, elektrikli araçtan, insansız hava aracına, böceklerden bitki çeşitlerine, balıklardan meyve cinslerine kadar bir çok alanda katılımcılara
bilgiler a
ktarılıyor.
TÜBİTAK
4007 Isparta Uygulamalı
Bilimler
Üniversite Bilim Şenliği projesi kapsamında hazırlanan ve 4 gün boyunca sürecek atölyeler
herkese açık
olacak.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...